Prijedlog za ovaj vikend roman „More izgubljene ljubavi“

Čitanje ne podrazumijeva samo sjedenje u udobnoj fotelji, ispijanje čaja i neobavezno prelistavanje štiva. Čitanje nije dosadno i pasivno, a još manje beskorisno. Čitanje je zaista korisno, pruža nove avanture svakom novom pročitanom stranicom i daje mogućnost našeg ličnog usavršavanja na mnogo načina.

U današnjoj emisiji “Konkretno o knjizi” imamo sjajnu preporuku, a to je roman „More izgubljene ljubavi“.

Uzbudljiva priča o mračnim porodičnim tajnama i misterioznoj ljubavi. Ovog vikenda uživajte u fenomenalnom romanu Santa Montefjore „More izgubljene ljubavi“.

Selestrija je svako ljeto provodila u Pendrift holu, staroj gospodarskoj kući koja je generacijama bila dom Montagjuovih. Pendrift hol je bajkovito imanje u Kornvolu, stara gospodarska kuća obrasla glicinijom, koja je generacijama bila dom Montagjuovih. Ljeta 1958. godine porodica se okupila na imanju da raskošnom zabavom proslavi pedeseti rođendan Lorda Montagjua, Selestrijinog strica. Međutim, slavljenička noć okončala se tragedijom, a mlada Selestrija saznaje da bi njena porodica mogala da izgubi Pendrift hol.

Svi volimo uploviti u taj svijet knjige, uroniti u priču, ljude i događaje hiljadu puta zanimljivije nego što će naši životi ikada biti.

 

Ne zaboravite i ovo djelo potražiti u Gradskoj biblioteci Ilijaš.

Knjigu preporučila:  Jasmina Masnopita-Gradska biblioteka Ilijaš

 

 

 

Prethodni članakRadionica za donošenje lokalnog akcionog plana za razvoj područja Bijambara
Naredni članakKonvertibilna marka uvedena na cijelom prostoru BiH