Prijem kod Općinskog načelnika za atletičarku Eminu Omanović

U kabinetu Općinskog načelnika danas je upriličen prijem za  ilijašanku Eminu Omanović članicu AK Sarajevo koja je  na mitingu u Beogradu ostvarila treći rezultat u svijetu u skoku u dalj u kategoriji juniorki.  Rezultatom 5.87 je postavila apsolutni rekord BiH u skoku u dalj u dvorani, te je ispunila normu za U18 Evropsko prvenstvo. Iako je ispunila normu za ovo takmičenje prema pravilima Evropske Atletike zbog nedovoljno godina nema pravo nastupa.

Današnjem prijemu su prisutvovali Općinski načelnik Akif Fazlić, predsjedavajuća OV Alma Omerović, pomoćnica načelnika Službe za društvene djelatnosti Sanja Zagorac Jozić, Salkuna Salihović, stručni saradnik za zdravstvo, sport i kulturu i Mirza Bektić, trener AK Ilijaš, inače prvi Eminin trener.

Načelnik općine Akif Fazlić je uputio iskrene čestitke Emini i njenim trenerima na postignutim  rezultatima istakavši da je Općina Ilijaš uvijek tu da pomogne na najbolji mogući način  svim sportašima koji postižu rezultate. On je  Emini u  ime Općine Ilijaš uručio poklon bon kao podstrek i nagradu  za dalji rad.

Četrnaestogodišnja Emina Omanović  deveti je razred OŠ“Hašim Spahić“, a atletikom se bavi od svoje osme godine. Prve početke imala je u AK“Ilijaš“, gdje je trenirala pet godina, da bi nakon toga prešla u Atletski klub Sarajevo.

 Nastupila sam u Beogradu na novogodišnjem mitingu u organizaciji AK Crvena Zvezda. Skakala sam dalj i trčala 60 metara. U skoku u dalj bila sam prva od svih učesnika, kojih je bilo iz osam država, a što se tiče trčanja bila sam druga, tu sam ponovila državni rekord sa 7,89. Treniram pet puta sedmično i vježbe koje svakodnevno radim kod kuće. Za svaki uspjeh treba puno reda, rada i discipline. Trudim se da slušam savjete svoje trenerice i da najboji način uradim svaku vježbu“, istakla je Emina

 Emina će imati pravo nastupa na Eyof-u 2022 u Slovačkoj.

Tamo ću nastojati ostvariti što bolje rezultate i predstaviti na najbolji način opštinu i državu”, poručila je .

Emina se zahvalila prvom klubu u kojem je trenirala to je AK Ilijaš, sadašnjem klubu AK Sarajevo i trenerici Vahidi Kozić te Općini Ilijaš na nesebičnoj podršci. S obzirom na to da je atletika jedna od temeljnih i najraširenijih sportskih grana koja obuhvata trkačke, bacačke i skakačke discipline, Emina se može pohvaliti da joj čak dvije discipline idu podjednako dobro, a to su skok u dalj i sprint. Ova mlada atletičarka sa svojih 14 godina starosti iza sebe ima  i 54 medalje sa raznih takmičenja.

 

 

 

Prethodni članakOd 3. januara voz na relaciji Sarajevo – Podlugovi
Naredni članakKraj prvog polugodišta: Počeo zimski raspust