Prijem kod općinskog načelnika za uspješne mlade Ilijašane Amru Pušinu i Hasana Muratovića

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić upriličio je prijem za uspješne mlade Ilijašane Amru Pušinu i Hasana Muratovića.

Prijemu su prisustvovale pomoćnica načelnika u službi za društvene djelatnosti Sanja Zagorac – Jozić i stručna saradnica za obrazovanje, pitanje mladih i NVO sektor Enisa Mešetović.

Amra Pušina studentica je pete godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, koja je četiri godine uzastopno dobitnica priznanja “Ponos Dekana” za prvu, drugu, treću i četvrtu godinu studija, koja se dodjeljuje studentu sa ostvarenim najvišim prosjekom za jednu akademsku godinu.

Hasan Muratović učenik je trećeg razreda Srednje muzičke škole u Sarajevu. Dobitnik je prve nagrade na “International Moscow Music Competition”, održanom 15. decembra 2021. godine u Moskvi.

Načelnik je poželio dobrodošlicu gostima i čestitao im na postignutim rezultatima u oblastima u kojima se školuju istakavši da je Općina Ilijaš uvijek tu da pomogne mladima koji postižu izvanredne rezultate. On je Amri i Hasanu u ime Općine Ilijaš uručio poklon bon kao podstrek i nagradu za dalji rad.

Amra se zahvalila na pozivu i poručila mladima da se trude biti najbolji u oblasti koju odaberu.

“Zahvalna sam, sretna i čast mi je biti gošća danas ovdje. Mladim ljudima bih poručila da nije važno šta studirate, nije bitno koji ste poziv odabrali, ali trudite se da u oblasti koju odaberete budete što bolji, usavršavajte se i radite na sebi svaki dan. Postoji nešto što sam kazala kada sam maturirala u Srednjoškolskom centru “Nedžad Ibrišimović” u Ilijašu, a i dalje se držim toga: kada čovjek radi nešto i očekuje za to nagradu onda mu se rad učini teškim, ali kada nešto radi s ljubavlju onda on u samom radu vidi nagradu. U budućnosti planiram upisati spezijalizaciju, još uvijek nisam donijela odluku koju. Ukoliko budem imala priliku da se usavršavam izvan Bosne i Hercegovine prihvatit ću to, ali odlazak da radim vani to ne želim. Voljela bih ostati u svojoj domovini, raditi u Ilijašu, pomagati svojim sugrađanima i doprinijeti lokalnoj zajednici”, kazala je Amra Pušina.

Hasan se također zahvalio na pozivu i dodatno pojasnio učešće na posljednjem takmičenju.

“Na takmičenju je učetvovalo 200 takmičara, od toga 60 u mojoj kategoriji. Jedini sam iz Bosne i Hercegovine koji je u svojoj dobnoj kategoriji, od 14 do 17 godina, osvojio prvu nagradu. Želio bih se zahvaliti načelniku na pozivu, čast mi je i zadovoljstvo danas biti ovdje. Potrudit ću se da ove godine budem uspješniji nego prethodne i da opravdam današnji poziv. Priznanje i podrška lokalne zajednice mi znači mnogo. Želim se zahvaliti svom sadašnjem profesoru Alenu Hodžiću, ali i svom nekadašnjem profesoru u Osnovnoj muzičkoj školi Izudinu Rahiću na znanju koje su mi pružili. Želio bih upisati Muzičku akademiju i ostati u Bosni i Hercegovni”, rekao je Hasan Muratović.

Izvor: Općina Ilijaš

Prethodni članakZa vikend značajno manja zagađenost zraka
Naredni članakUčenici SŠC “Nedžad Ibrišimović” dizajnirali web stranicu koja ima za cilj promociju brojnih prirodnih ljepota općine Ilijaš