Gradska biblioteka Ilijaš u aprilu je provela nekoliko projekata povodom obilježavanja Svjetskog dana knjige, a između ostalog , bila je upriličena Sedmica besplatnog članstva, kao i izbor Najčitatelja za 2019. godinu.

Prema evidenciji, najaktivnija čitateljica u toku prošle godine bila je članica Gradske biblioteke Sanela Kavazović, penzioner.

Tim povodom danas je upriličen prijem za dobitnicu nagrade, a bibliotekarka Jasmina Masnopita uručila je i prigodan poklon, te nam rekla nešto više o samoj ideji izbora Najčitatelja.

Drago mi je što smo ovu aktivnost ispoštovali do kraja. U 2019. godini prateći tok čitalaca uvidjeli smo da je naša Sanela Kavazović najaktivnija, posuđivala je osam do deset knjiga mjesečno, što je na godišnjem nivou impozantan broj. Ovu aktivnost ćemo realizirati i ove godine sa četiri kategorije, koje će uključivati najmlađe, osnovce, srednjoškolce i građanstvo. Budite aktivni i razvijajte i održavajte čitalačku moć. Biblioteka Ilijaš ima bogat fond knjiga i stojimo na raspolaganju korisnicima, ne samo kada su u pitanju lektire, nego i stručna literatura. Podsjećam korisnike da budu aktivni članovi i podjećam dužnike da vrate knjige, kazala je Masnopita.

Dobitnica nagrade Najčitalac Sanela Kavazović za Radio Ilijaš kaže da se jako obradovala ovom priznanju.

Mjesečno i ne brojim koliko knjiga čitam jer osim što posuđujem knjige iz biblioteke dosta čitam knjige i u pdf. formatu. Od  2005, godine kad sam doselila u Ilijaš , vozeći se autobusom na posao najviše sam čitala. S obzirom na moju zdravstvenu situaciju, čitanje mi puno pomaže kao bijeg od stvarnosti, način da zaboravim probleme. Ova nagrada mi zaista puno znači i lijepo je kad ste osoba koja je  najaktivniji čitalac u toku jedne godine u Gradskoj biblioteci, kazala je Sanela za Radio Ilijaš.

Gradska biblioteka Ilijaš nastavlja sa aktivnostima koje imaju za cilj popularizaciju knjige i čitanja, te se očekuju i nova priznanja za aktivne korisnike i pasionirane čitatelje.

Share.

Comments are closed.