Pripreme za obilježavanje Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH

U kabinetu općinskog načelnika održan je prvi radni sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje Dana reintegracije Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH, na čelu sa predsjednicom Organizacionog odbora Almom Omerović.

Na sastanku je usvojen Nacrt Programa obilježavanja jednog od najznačajnijih datuma u historiji općine Ilijaš.

Kao i proteklih godina, u sklopu obilježavanja Dana Općine Ilijaš bit će održan prigodan kulturno – umjetnički i sportski program, obilježen Dan JU OŠ “Stari Ilijaš”, bit će upriličeno polaganje cvijeća na šehidskom mezarju u Brezi i Centralnom spomen obilježju u Ilijašu.

Planirano je otvorenje filterskog postrojenja Sokolina u Srednjem i novoizgrađenog gradskog trga u Ilijašu. Održat će se i svečana sjednica Općinskog vijeća Ilijaš na kojoj će biti dodijeljena priznanja pojedincima i kolektivima za izuzetan doprinos u razvoju općine Ilijaš.

Planirana je promocija knjige “Posljednji bosanski did” autora Semira Spahića i izložba likovnih radova Škole slikanja sa prof.Safijom Beširević u foajeu KSC-a.

U sklopu obilježavanja Dana Općine Ilijaš bit će upriličena svečana dodjela Ugovora o stipendiranju uz nastup tamburaškog orkestra kao i izbor sportiste godine.

Nakon konačnog usvajanja Programa manifestacije Dan Općine Ilijaš i Dan nezavisnosti BiH isti će biti objavljen.

Prethodni članakSvjetski dan čitanja naglas
Naredni članakSvečano otvoren VII Memorijalni turnir “Predrag Ilić Prda”