U Sportskoj dvorani Ilijaš održava se  bazar učenika, nastavnika i roditelja JU Osnovna škola „Hašim Spahić“. Svi razredi su postavili svoj štand, a djeca vrijedno rade na prodaji i skupljanju sredstava.

-Danas je 20. novembar-Međunarodni dan djeteta i tim povodom Osnovna škola „Hašim Spahić“ priredila je bazar. Na bazaru se mogu naći razne rukotvorine i radovi i ono što su djeca radila sa nastavnicima u toku ove školske godine. Želim se zahvaliti direktoru JU KSC i Radio Ilijaš Benisu Fazliću na ustupljenom prostoru Sportske dvorane i  roditeljima koji su se jako trudili i doprinijeli ponudi bazara i našim dragim učenicima. Sredstva prikupljena na bazaru bit će iskorištena za obogaćivanje knjižnog fonda biblioteke, nabavku knjiga, kao i  sportske opreme. Razred od prvog do petog koji prikupi najviše sredstava bit će počašćen izletom, kao i najuspješniji razred od šeste do devete godine, kazao je za Radio Ilijaš Nihad Salkić, direktor Osnovne škole „Hašim Spahić“.

I direktor škole iskoristio je priliku da obiđe sve štandove i da doprinos

U prodaji su razni predmeti, slike, čestitke, nakit, školjke, koji su sami učenici napravili te razne vrste peciva, kolača, slatkiša i dr.

Pozivaju se građani Ilijaša da  danas do 14:00 sati posjete bazar i eventualnom kupovinom pomognu učenike ove škole.

Share.

Comments are closed.