Program obilježavanja Dana šehida (16.06.2018.)

U organizaciji Udruženja porodica šehida i poginulih boraca općine Ilijaš, povodom obilježavanja Dana šehida, 16.06.2018. godine (subota) planiran je sljedeći program:

  • 08:00 – polaganje cvijeća i učenje Fatihe na Centralnom spomen obilježju u Ilijašu
  • Jedan autobus kreće maršutom: ILIJAŠ – SEMIZOVAC- SREDNJE-GAJEVI-OLOVO-SOLUN. Polazak autobusa je u 10:00 sati ispred KSC-a Ilijaš. Po završetku programa planiran je povratak za Ilijaš.
  • Jedan autobus kreće iz Crne Rijeke sa polaskom u 07:30 sati i ide za Brezu sa svraćanjem  na Spomen česmu u Solakoviće, gdje će se položiti cvijeće. Povratak iz Breze po završetku programa.
  • Jedan autobus kreće maršutom: ILIJAŠ-BREZA-LJEŠEVO-STARI ILIJAŠ-MISOČA. Polazak autobusa je u 08:00 sati ispred KSC-a Ilijaš.  Centralna manifestacija u Brezi počinje u 8:30 sati. Po završetku programa u Brezi, nastavlja se obilazak mjesnih mezaristana, po već navedenoj maršuti.
  • Memorijalni centar Potočari – Srebrenica posjetit će delegacija Općine Ilijaš i predstavnici boračkih udruženja. Polazak je u 07:00 sati ispred KSC-a sa svraćanjem na šehidska mezarja u Vlasenici, Zaklopači, Bratuncu i Potočarima.

Na svim navedenim mezaristanima položit će se cvijeće i proučiti Fatiha.

Prethodni članakTurbe na Vlaškovu jedno od najstarijih u BiH
Naredni članakProgram obilježavanja Dana sjećanja na šehide i civilne žrtve rata “Korita ‘92-'95”