VIJESTI

Promocija knjige “315 istina o slobodi-monografija šehida i poginulih boraca općine Ilijaš 1992-1995” 23. decembra

IMG_0735“I ne recite za one koji su na Allahovu putu poginuli: “Mrtvi su!” Ne, oni su živi, ali vi to ne znate“! ( Kur´an, El-Bekare 154 ).

Općina Ilijaš u saradnji sa Organizacijom porodica šehida i poginulih boraca općine Ilijaš objavila je knjigu “315 istina o slobodi-monografija šehida i poginulih boraca općine Ilijaš 1992-1995”.
U izradi knjige korišteni su materijali Organizacije porodica šehida i poginulih boraca, Službe za boračko-invalidsku zaštitu Općine Ilijaš, Ratni bilten Općine Ilijaš te fotografije iz privatnih arhiva.
Promocija Monografije bit će održana u utorak 23. decembra 2014. godine sa početkom u 16 sati i 30 minuta u kino sali Javne ustanove “Kulturno-sportski centar i Radio Ilijaš”.
Pored promocije, bit će upriličen i prigodan program i uručenje knjiga prisutnim porodicama.
Ova knjiga sazdana je od 315 tužnih priča i predstavlja dug prema najboljim sinovima Bosne i Hercegovine-našeg Ilijaša i prema njihovim porodicama. Općina Ilijaš finansirala je štampanje 1000 primjeraka ove, za lokalnu zajednicu od neprocjenjive važnosti, knjige koje će biti podijeljene porodicama šehida i poginulih boraca.
Pozivaju se građani općine Ilijaš, porodice šehida i poginulih boraca da prisustvuju promociji knjige “315 istina o slobodi-monografija šehida i poginulih boraca općine Ilijaš 1992.-1995”. Ulaz je slobodan.
Izdavač : načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, suizdavač Organizacija porodica šehida i poginulih boraca općine Ilijaš. ruke

Povezane objave

Back to top button