Promocija knjige „Diskurs o bosanstvu“ autora Senadina Lavića 04. novembra u Ilijašu

Javna ustanova „Kulturno-sportski centar i Radio Ilijaš“ organizuje promociju knjige „Diskurs o bosanstvu“ autora  prof.dr. Senadina Lavića u petak, 4. novembra 2022. godine u Biznis centru Ilijaš sa početkom u 18:00 sati.

Uz autora, o knjizi govore: doc.dr. Amer Osmić i doc.dr. Tomislav Tadić. Moderator na promociji bit će Mustafa Mujkić.

Prof. dr. Senadin Lavić je rođen 1965. godine u Konjicu, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je  na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, odsjeku  za filozofiju i sociologiju. Na  ovom fakultetu nastavlja i postdiplomski studij, te doktorira 2003. godine.

Od 1997. godine, radi na sarajevskom Fakultetu političkih nauka, gdje je prošao put od asistenta do redovnog profesora.

Učestvovao je u radu znanstvenih skupova posvećenih perspektivama nauke, obrazovanja, razvoja bosanskohercegovačkog društva i države Bosne i Hercegovine. U svojoj najnovijoj knjizi, Lavić nas uči o bosanskom znakovlju, o onome što je važno za razumijevanje bosanskog bića koje egzistira, a ne nameće niti ukida ono što već postoji. Najvažniji segment koji se u knjizi ističe odnosi se na pojam političkog bosanstva, te važnosti ispravne upotrebe pojma bosanstvo, koji bi trebao biti iznad svih, a tiče se države, što je karakteristično i što je spona za sve one koji žive u Bosni i Hercegovini.

 

Prethodni članakProgram obilježavanja 29. – godišnjice od zatvaranja u logore stanovnika Crne Rijeke
Naredni članakU Biznis centru Ilijaš 07. novembra radionica „Protiv korupcije se boriš kada progovoriš“