U Sarajevu je jutros 5 sati i 15 minuta rođena prva beba u 2020. godini, a majku i bebu je kao i proteklih godina tradicionalno darovao gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Sarajevo je tako u 2020. godini postalo bogatije za još jednog sugrađanina, a sretna majka koja se porodila u Općoj bolnici ”Prim. dr. Abdulah Nakaš” posjetio je i darovao gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka. Kako saznajemo dječak će se zvati Harun.

“Jako sam sretan i ponosan da je grad Sarajevo bogatije za novog sugrađanina i vjerujem da će se u 2020. godini povećati broj beba jer taj trend sada i nije tako pozitivan. Velika privilegija je biti na čelu ovog grada. Ja sam kao mlad čovjek dobio tu priliku i to me raduje jer svoj posao smatram odgovornim i ozbiljnim, a s druge strane u potpunosti uživam. Svakog dana smo suočeni i s lijepim i lošim stvarima. Mi se trudimo da u gradu Sarajevu njegujemo čovjekoljublje i da našim sugrađanima uljepšavamo život. Tako da je ovo samo jedna od tih lijepih privilegija moje funkcije”, kazao je gradonačelnik grada Sarajeva Abdulah Skaka.

Dežurni ljekar kazao je kako porod protekao kako treba, te da su i majka i beba dobro. Dječak je težak 3500 grama.

Izvor: Klix

Share.

Comments are closed.