BIH

‘Prva dijabetološka ordinacija na točkovima’ od 9. do 22. maja

Događaj “Prva dijabetološka ordinacija na točkovima” bit će održan od 9. do 22. maja u Bosni i Hercegovini radi širenja svijesti o dijabetesu i njegovoj prevenciji.

Građanima u 15 gradova širom cijele Bosne i Hercegovini bit će pružena mogućnost besplatnog mjerenja glukoze u krvi uz obuku za pravilno mjerenje, kao i stručno savjetovanje na temu dijabetesa.

O terminima u kojoma će “Prva dijabetološka ordinacija na točkovima” pružati usluge građani će biti obaviještavani putem regionalnih i lokalnih medija, kao i putem Facebook stranice www.facebook.com/WellioClub.adria/.

Organizator projekta je regionalna farmaceutska kompanija Pharma Maac, koja je ovaj događaj u Bosni i Hercegovini prvi put organizirala 2018., dok su ove godine projekt uspjeli proširiti i na susjednu Srbiju.

Voditeljica projekta mr.ph. Dženana Klepo izjavila je da je ideja za projekt nastala kao rezultat stalnog osluškivanja potreba oboljelih od dijabetesa i prepoznavanje značaja o širenju svijesti o dijabetesu i opasnostima koje ta bolest sa sobom nosi.

– Vjerujemo da će ovaj jedinstveni zdravstveni projekt naići na značajan odaziv, kako sugrađana tako i relevantnih zdravstvenih i javnih ustanova, te pozivamo sve zainteresirane da uzmu aktivno učešće radi širenja svijesti i prevencije dijabetesa – najavili su organizatori.

Fena

Povezane objave

Back to top button