VIJESTI

Prvi je septembar i prvi dan nove školske godine: Đaci, sretno

U Bosni i Hercegovini je danas počela i zvanično nova školska godina.

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović uputila je čestitku svim akterima ovog obrazovnog procesa u Kantonu Sarajevo.

Počinje nova školska godina u Kantonu Sarajevo. U proteklom periodu intenzivno smo radili, kako bismo ovu školsku godinu dočekali spremno. Ministarstvo za odgoj i obrazovanje i Institutu za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja KS osnažuje prosvjetne radnike i priprema kurikularnu reformu u učionicama. Poboljšavamo standard porodicama, osigurali smo besplatne udžbenike za sve učenike od petog do devetog razreda.

Također smo osigurali sufinansiranje za rekordnih 5.000 djece u Kantonu Sarajevo u privatnim predškolskim ustanovama.

Unapređujemo školski ambijent i radimo intenzivno na modernizaciji škola u učionicama, sportskim salama, u kabinetima fizike, hemije, biologije, nabavljamo informatičku opremu i grabimo velikim koracima, kako bismo uhvatili korak sa razvijenim dijelom svijeta. Sve to radimo zbog naše djece, našeg najvažnijeg resursa, kojeg ništa ne može zamijeniti.

Svim učenicima i učenicama, svim radnicima i radnicama u obrazovanju, svim roditeljima, starateljima, hraniteljima želimo sretnu novu školsku godinu, želimo dobro zdravlje, sreću i svaki uspjeh. Budite dobro”, poručila je ministrica Hota-Muminović.

radiosarajevo.ba

Povezane objave

Back to top button