Svi učenici od petog do devetog razreda osnovnih škola u KS dobit će besplatne udžbenike

Svi učenici od petog do devetog razreda javnih ustanova osnovnog obrazovanja u Kantonu Sarajevo  dobit će besplatne udžbenike za školsku 2022/2023. godinu.

Potvrdila je to ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović, objasnivši da se mjera odnosi i na učenike petih i devetih razreda.

„To su setovi udžbenika za oko 20.000 učenika. Trenutno dogovaramo distribuciju udžbenika školama, a učenici će ih dobiti u septembru, s početkom nove školske godine“, objasnila je ministrica Hota Muminović.

Ministrica je učenicima zaželjela ugodan raspust, te izrazila nadu da je ovom mjerom barem dijelom ublažen dio roditeljskih briga i poboljšan životni standard u porodicama.

Ova budžetska stavka prvi put je predviđena u Budžetu Kantona Sarajevo, ministrica Hota-Muminović najavila je da će ona u narednim godinama biti proširivana i unpređivana, kako bi učenici svih razreda bili obuhvaćeni ovim programom.

Vrijednost ove nabavke je četiri miliona KM.

vlada.ks.gov.ba

Prethodni članakPripreme za manifestaciju “Dani sjećanja – Srebrenica 11. juli 1995. godine” – Održan prvi sastanak Organizacionog odbora
Naredni članakFenomenalna Lana Pudar osvojila šesto mjesto na Svjetskom prvenstvu