Radionica „Protiv korupcije se boriš kada progovoriš!” u Ilijašu

Predstavnici Instituta za razvoj mladih KULT održali su ovog petka radionicu “Protiv korupcije se boriš kada progovoriš!” u Biznis centru Ilijaš.

Za Radio Ilijaš više o projektu govori Nevio Bruk iz Instituta za razvoj mladih KULT.

-Radimo na provedbi inicijative „Reci NE korupciji u Kantonu Sarajevo“. Radionica je namijenjena mladima s područja Ilijaša, jer možda nema toliko prilike da se ovdje održi neka radionica, posebno o ozbiljnoj temi kao što je korupcija.  Na radionici mladi imaju priliku da učestvuju u edukativnom, interaktivnom kvizu koji je kreiran posebno za njih. Pokušavamo osvijestiti mlade o temi korupcije, borbi protiv korupcije, imamo igranje uloga gdje kroz određene scenarije mladi pokušavaju prepoznati kako se oduprijeti koruptivnim radnjama. Institut kreira edukativne, ali i zabavne sadržaje gdje će testirati znanje mladih o korupciji i da na takav način nauče nešto više o temi borbe protiv korupcije, naveo je Bruk.

Analiza rezultata istraživanja o položaju mladih u BiH Instituta za razvoj mladih KULT pokazala je da je jedan od najčešće navedenih razloga za odlazak iz zemlje koji mladi navode upravo korupcija. Iz tog razloga Institut organizira različite edukativne aktivnosti za mlade.

Radionica u Ilijašu je samo jedna od aktivnosti u okviru inicijative Reci ne korupciji u Kantonu Sarajevo, koja se provodi uz podršku Ambasade Kraljevine Nizozemske.

Prethodni članakUplaćena sredstva za subvencioniranje grijanja u KS za 1.026 korisnika ovog prava
Naredni članakMahir Dević o proteklom i budućem mandatu u Skupštini Kantona Sarajevo