Danas su u radnoj posjeti Općini Ilijaš boravili ministar za Saobraćaj Kantona Sarajevo Adi Kalem i direktor Direkcije za puteve Selmir Kovač. Oni su zajedno za načelnikom Općine Ilijaš Akifom Fazlićem obišli radilišta putne infrastrukture na području MZ Lješevo, te dionice rekonstrukcije puta u MZ Ljubinići.

Na području granice Općine Ilijaš sa Zeničko-dobojskim kantonom radi se na asfaltiranju posljednih 280 metara rehabilitacije putne komunikacije, sa kompletnom zamjenom kolovoznog stroja i pješačke staze.

leševo2

“Ovo je najvažniji pravac na Općini Ilijaš, dakle ovo je komunikacija koja povezuje našu Općinu sa gradom Sarajevom. Na ovoj putnoj komunikaciji dnevno prođe između 10.000 i 15.000 vozila.Ovo je put koji je od velikog značaja za radnike, studente i učenike koji svakodnevno putuju prema Sarajevu. Veliko mi je zadovoljstvo kazati da smo došli do granice sa ZE-DO kantonom. Ovdje želim istaknuti odličnu saradnju sa Ministarstvom saobraćaja KS i Direkcijom za puteve. Mi s ministrom pratimo dinamiku projekata, dosta projekata je u fazi izvođenja, dok su neki u fazi finalne pripreme procedura, kako bi se došlo do ugovora sa izvođačima i kako bi nastavili raditi ovom dinamikom. Ono što želim posebno naglasiti je i to da se konačno došlo do objave tendera za potez saobraćajnice Stari Ilijaš-Malešići, dakle to je vrijednost negdje preko 2.000.000 KM. Kroz taj projekat će se realizirati i izgradnja fekalne kanalizacije i odovodnja površinskih voda. Ovo je nešto što će za stanovnike ovog područja dovesti do toga da imaju punu komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu” kazao je načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić.

leševo3

“Ovo je još jedan u nizu projekata Ministarstva saobraćaja i Direkcije za puteve u lokalnoj zajednici.Mi nastavljamo raditi punim intezitetom, te se trudimo da projekte završimo te nastavimo nove. Mi ćemo u sanaciju puteva Općine Ilijaš uložiti 4.000.000 KM, i ovo su pozitivne vijesti jer znamo da je pandemija COVID- 19 usporila procese. Mi se trudimo da uložimo maksimum u građevinsku operatiku. Imamo u cilju da što više projekata uradimo, i nadam se da ćemo u tome uspjeti” kazao je ministar saobraćaja Kantona Srajevo Adi Kalem.

ilijas.ba

Share.

Comments are closed.