Radni sastanak o temi prijevoza učenika na području općine Ilijaš

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić održao je radni sastanak sa predstavnicima Savjeta mjesnih zajednica Ilijaš grad, Podlugovi, Luka, Misoča, Gajevi i Dragoradi, šefom poslovnice Centrotrans Ilijaš te saradnicima iz Službe za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica. Tema sastanka bila je funkcionisanje prijevoza učenika na području općine Ilijaš.

Prijevoz učenika na području općine Ilijaš organizuje se u skladu sa zaključenim ugovorom o vršenju usluge prijevoza, a nakon provedenog otvorenog postupka javne nabavke usluga koji raspisuje Općina, i koji je i ove godine dobila kompanija Centrotrans.

U odnosu na provedeni tender početak školske godine je donio povećanu potrebu za dodatnim linijama. Prvenstveno zbog toga što je od ove školske godine nastava u OŠ “Stari Ilijaš” organizovana u dvije smjene, tako da se razgovaralo o povećanju broja polazaka i povrataka kako bi svi učenici došli bez problema na nastavu u drugoj smjeni.

Na sastanku se razgovaralo i o dodatnim zahtjevima za uvođenjem autobuskih linija na novim lokalitetima.

Usaglašene su sve potrebe građana i predstavnici mjesnih zajednica su iskazali zadovoljstvo novopredloženim redom vožnje.

Općina Ilijaš će u narednom periodu zajedno sa kompanijom Centrotrans iznaći riješenje kako da se sa aspekta procedura i osiguranja finansijskih sredstava realizuje povećan broj autobuskih linija, te kako da se pojedina naselja uključe u obuhvat prijevoza.

Također je jednoglasno prihvaćen zaključak da se sve đačke linije koriste i za prijevoz ostalih građana, iz razloga što na većini tih pravaca nema organizovanog redovnog javnog prijevoza građana.

Izvor: Općina Ilijaš

Prethodni članakPonovo uspostavljena jutarnja linija KJKP Gras u Crnoj Rijeci
Naredni članakDanas je Međunarodni dan pismenosti