Radni sastanak sa predstavnicima firme AMA Adriatic

U kabinetu općinskog načelnika održan je radni sastanak na kojem su pored načelnika prisustvovali Mirza Marukić šef odsjeka za lokalni razvoj Općine Ilijaš, Velid Fazlić stručni savjetnik u imovinsko – pravnoj sužbi Općine Ilijaš, Adnan Hajdarpašić direktor kompanije AMA Adriatic d.o.o. Ilijiaš, Gordana Radović predstavnica Direkcije za promociju stranih investicija – FIPA i Enesa Pazalja predstavnica Ministarstva privrede KS.

Prisutni su razgovarali o mogućim proširanjima kapaciteta kompanije AMA Adriatic unutar industrijske zone Luke, u kontekstu rješavanja imovinsko – pravnih odnosa na novim parcelama na kojima bi komapanija AMA Adriatic gradila novu proizvodnu halu.

Nova proizvodna hala gradila bi se u pvršini od cca 2.500 m². Realizacijom ove investicije obezbijedit će se 50 novih radnih mjesta. Prema dinamičkom planu investitora, ukoliko se blagovremeno riješe imovinsko – pravni odnosi, početak investicijie se očekuje početkom naredne godine

AMA Adratic je kompanija koja trenutno zapošljava 155 radnika, a proizvodnja je organizirana na 4.500 m². Kompanija proizvodi hidraulične cilindre, sjedišta za radne mašine, a sklapaju i elektrokablove za radne mašine. U pitanju je bosansko – italijanska kompanija koja je osnovana 2008. godine. Dio je grupacije Gruppo AMA S.p.A. Italija koja zapošljava preko 1.000 radnika u 12 fabrika u Italiji i 30 filijala u svijetu.

Prethodni članakOO „Iskoristi dan-Carpe Diem“ upriličila okrugli sto o temi “Mladi – priče o uspjehu“
Naredni članakIzvršeno poribljavanje Misoče, Rače i Ljubine