ILIJAŠSPORTVIJESTI

Raif Buća: Na 24. Memorijalnom turniru „Rašid Buća“ očekujemo mnogobrojne karatiste iz cijeloga regiona

U Sportskoj dvorani Ilijaš ove subote (11. maj) održat će se 24. Memorijalni turnir „Rašid Buća“.Turnir se održava povodom godišnjice pogibije istaknutog borca, nosioca srebrene policijske značke i vrhunskog sportiste – karatiste Rašida Buće osvajača dvije Evropske medalje i to: srebrene medalje na juniorskom  prvenstvu Evrope u kategoriji – 75 kg 1985. godine u Santaderu (Španija) i bronzne medalje ekipno na seniorskom prvenstvu Evrope 1989. godine u Titogradu, te prijeratnog nosioca “Zlatne plakete za hrabrost” 1986. godine.

U program Radija Ilijaš gostovao je glavni trener Karate kluba „Rašid Buća“, Raif Buća koji je govorio nešto više o samom turniru.

„Očekujemo mnogobrojne karatiste iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i cijele BiH, ali i Njemačke. Kada je riječ o broju učesnika, naš prosjek je oko 500 do 600 prijavljenih takmičara. Takmičiti će se kadeti i juniori. I ove godine će turnir biti na zavidnom niovu, dolaze prvaci Evrope. Ovo je zadnji turnir pred veliko državno prvenstvo koje se održava za 15 dana za kadete juniore i seniore. Također, zahvalio bih se i općinskom načelniku Akifu Fazliću na podršci JU KSC i Radio Ilijašu na nesebičnoj saradnji na organizaciji turnira”, kazao je Buća.

Memorijalni turnir „Rašid Buća“ Ilijaš je jedan od najstarijih karate turnira u BiH i na njemu tradicionalno dolaze najmlađi članovi koji kasnije postaju reprezentativnici BiH. Prijave za turnir idu isključivo preko portala Karate saveza FBiH.

Ovom prilikom Vas pozivamo da uveličate ovaj događaj i da zajedno odamo počast kako dolikuje Rašidu Bući, odzivom na 24 .MEMORIJALNI KARATE TURNIR “Rašid Buća”.

Prijave na turnir se vrše preko porta Karate saveza BiH https://karatebh.ba/Pages/TournamentAssignment?data=7343 .

POKROVITELJI TURNIRA SU: Općina Ilijaš, Ministarstvo kulture i sporta KS i Ministarstvo za boračka pitanja KS

SPONZORI: BH TELECOM, PBS NEKRETNINE, GRAWE OSIGURANJE, HAJDAREVIĆ TRANSPORT, BP HASANAL, BP TRANZIT, BP SELEX, RESTORAN DIANA, RESTORAN LEYLA, KUPRO, SARAJEVO OSIGURANJE, LIŠČEVICA PROMET, HODŽEX, FAZUM GRADNJA…

MEDIJSKI POKROVITELJI: RADIO ILIJAŠ, ILIJAŠ INFO, ILIJAŠ NET, MISOČA ILIJAŠ, HAYAT TV, TV SA, BHT TV, RTV VOGOŠĆA…

 

 

Povezane objave

Back to top button