ILIJAŠVIJESTI

Ramazan: U utorak prva teravija, u srijedu prvi dan posta

Rijaset Islamske zajednice, Uprava za vjerske poslove, obavještava vjernike da je prvi dan posta ovogodišnjeg mjeseca Ramazana, po Takvimu Rijaseta IZ u BiH, u srijedu 16. maja 2018. godine, a da će se prvi teravih-namaz klanjati u utorak 15. maja 2018. godine.

Uprava koristi priliku da svim vjernicima i vjernicama, čestita nastupajući mubarek mjesec Ramazan sa željom da ga isposte u Božijem rizaluku (zadovoljstvu), porodičnoj sreći i džematskoj solidarnosti.

Povodom mjeseca Ramazana Radio Ilijaš pripremio je i ove godine bogat program. U vremenu pripremanja iftara uživajte u odabranim ajetima, tefsiru, najljepšim hadisima, izvanrednim ilahijama.  Ne propustite ni ove godine gostovanje ilijaških imama koji će  svakog dana od  17,30 sati govoriti o lijepim i aktuelnim temama,  poslušajte brojne zanimljive rubike u emisiji Postanimo bolji u Ramazanu autora hafiza Nedima Botića.  Svakako ćemo pisati reportaže i priloge o aktivnostima, predavanjima u ilijaškim džematima,  našim horovima ilahija, hafizima, školi hifza, mukabelama i drugim temama.

Pozivamo osnovce da i ove godine pišu i učestvuju u nagradnom literarnom konkursu “Ramazan u mom sokaku”, a naši sponzori obezbjedili su nagrade u iznosu od 300, 200 i 100 KM.

Ramazanski program Radio Ilijaša, svakog dana sa Vama od 17:00 do 18:30 sati,

Ramazan mubarek olsun!

Povezane objave

Back to top button