Rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Bogumilska

Ovih dana započeli su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Bogumilska. Sadašnji vod na predmetnoj dionici je star više od 50 godina i urađen je od liveno-željeznih cijevi koje zbog olovnih spojeva prouzrokuju velike gubitke vode u mreži što iziskuje stalne intervencije i sanacije.

Projekat predstavlja realizaciju treće faze, a kroz prethodne dvije faze izvršena je rekonstrukcija vodovodne mreže u ulicama Omladinska i Kakanjska. Sa ovom fazom rekonstrukcije, u ulici Bogumilska, u potpunosti će se uvezati vodovodni sistem u užem gradskom jezgru.

Lokacija izvođenja radova je pored gradske saobraćajnice koja prolazi kroz urbano područje, u neposrednoj blizini zgrade Općine. Dužina vodovodne linije  koja je predmet rekonstrukcije je 350 m, početak dionice je na spoju sa regionalnim putem R445, zatim produžava pored zgrade Općine i nastavlja do lokaliteta gdje je kroz regulacioni Plan Centar planirana izgradnja novih stambenih objekata .

Projekat se realizuje kroz Sporazum o sufinansiranju projekata iz namjenskih sredstava – vodnih naknada Kantona Sarajevo, Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša i Općine Ilijaš. Radove izvodi JKP “Vodostan” d.o.o Ilijaš, a nadzor nad izvođenjem radova je Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Ukupna vrijednost  projekta iznosi 75. 780,55 KM.

ilijas.ba

Prethodni članakSutra počinje program Manifestacije „Dani odbrane Popovića i Salkanovog Hana“
Naredni članakLišćevica-Promet d.o.o. Podlugovi: Prijem radnika u tehničkoj pripremi i dizajniranju pločastog namještaja