Revija kulturno – umjetničkog stvaralaštva ilijaških osnovaca

U prostorijama JU OŠ “Stari Ilijaš” održana je Revija kulturno – umjetničkog stvaralaštva učenika pet osnovnih škola sa područja općine Ilijaš iz oblasti horskog pjevanja uz instrumentalnu pratnju. Takmičare i takmičarke je pozdravila i upoznala ih sa propozicijama takmičenja stručna savjetnica za pitanje mladih, obrazovanje i NVO sektor u Općini Ilijaš Enisa Mešetović, a potom su se obratili predstavnik JU Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo Semir Salihović i direktor OŠ “Stari Ilijaš” Adem Alić.

Prvo mjesto osvojila je Osnovna škole “Hašim Spahić” sa kompozicijom “La musica di note” uz pratnju orkestra i nastavnice Đenane Hajdarević. Drugoplasirani je hor Osnovne škole “Podlugovi” sa kompozicijom “Jutros mi je ruža procvjetala” uz pratnju nastavnice Sonje Šimunović. Na treće mesto plasirali su se učenici i učenice Osnovne škole “Srednje” koji su sa nastavnicom Džesikom Vlajčić pripremili numeru “Zemljo moja”. Shodno propozicijama prvoplasirana ekipa učestvovat će na kantonalnom takmičenju.

Općina Ilijaš je učenicima takmičarima osigurala užinu i osvježenje, te za osvojena prva tri mjesta diplome koje su uručene danas nakon završetku takmičenja.

Prethodni članakU nedjelju 23. aprila Kulturno-umjetnički program „Bajramska kahva“ u Ilijašu
Naredni članakOlakšana prijava i odjava prebivališta u KS, više se neće morati prilagati ZK izvadak