Rezultati Međunarodnog memorijalnog turnira„Kemo Fazlić“ u organizaciji STK „Željezničar“

U Sportskoj dvorani Ilijaš održan je Međunarodni memorijalni turnir „Kemo Fazlić“ u organizaciji STK „Željezničar“. Turnir je trajao dva dana, a Midhat Osmanbegović predsjednik Upravnog odbora za Radio Ilijaš kazao je kako je sretan što ove godine imam jako puno mladih koji učestvuju.

“Ovo je Međunarodni turnir koji se svake godine održava u čast dugogodišnjeg člana STK“Željezničar“ Keme Fazlića, koji je dao život za odbranu BiH.Turnir se održava dvadesetosmu godinu zaredom. Ove godine imamo preko 200 takmičara što predstavlja rekord” kazao je Osmanbegović.

Turnir se igrao u kategorijama najmlađi kadeti i kadetkinje, mlađi kadeti i kadetkinje, kadeti i kadetkinje, juniori i juniorka, seniori i seniorke, veteranke, veterani 40-49, veterani 50-59 , veterani 60-69 i veterani +70 godina. Pored igrača iz BiH na turniru su učestovali i igrači iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije. STK “Hašim Spahić” je predstavljalo 12 takmičarki i takmičara.

Prvoga dana Zdravko Barić je u kategoriji veterana 50-59 godina osvojio izvanredno 3 mjesto ispred njega su bili drugoplasirani Mustafa Ferhatović- Caki i pobjednik turnira Mujezinović Nahidin- Pilot. U kategoriji veterana 60-69 godina pobjednik turnira je Čustović Senad koji je u finalu bio bolji od Ćerim Semira rezultatom 3:1 dok su treće mjesto podijelili Kasim Cerić iz Sarajeva i Čehovin Iztok iz Slovenije.

Drugoga dana Nedžmina Čutura je osvojila izvanredno 3 mjesto u kategoriji kadetkinja pretrpivši samo poraz od pobjednice turnira Cerić Emine iz Sarajeva dok je druga bila Đulović Nađa iz Tuzle.

Kamenjaš Hamza je u kategoriji seniora osvojio 3 mjesto odigravši odličan polufinalni meč protiv iskusnog Gutić Edina iz Tuzle  koji je osvojio drugo mjesto dok je pobjednik turnira Mihailović Nikola iz Banja Luke.

I na kraju Ajna Zlotrg u seniorskoj konkurenciji napravila je sjajan rezultat osvojivši prvo mjesto u kategoriji seniorki savladavši u finalu favoritkinju Biogradilić Džanu rezultatom 3:0.

Idućeg vikenda sezona se nastavlja mečevima Premijer muške lige BiH, STK “Hašim Spahić” gostuje ekipama iz Mostara i Banja Luke.

Pobjednici po kategorijama:

Subkadeti – Bajramović Beriz -STK Aladža, Sarajevo

Subkadetkinje – Hadžović Mia – STK Bosna, Sarajevo

Mlađi kadeti – Ćelić Đorđe – OSTK Spin, Banja Luka

Mlađe kadetkinje – Lovrić Lana – STK Kreka, Tuzla

Kadeti – Vesović Nikša – OSTK Spin, Banja Luka

Kadetkinje – Cerić Nermina – STK Sarajevo, Sarajevo

Juniori – Zijadić Benjamin – STK Aladža, Sarajevo

Juniorke – Lovrić Ema – STK Kreka, Tuzla

Seniori – Mihailović Nikola – STK Banja Luka, Banja Luka

Seniorke – Zlotrg Ajna – STK Hašim Spahić, Ilijaš

Veterani 40+, Maksimović Vedran

Veterani 50+, Mujezinović Nahidin

Vetereani 60+, Čustović Senad

Veterani 70+, Šabanović Fuad

Veteranke, Bašić Arijana

Lice sa poteškoćama u razvoju – Eminović Haris, STK Željezničar, Sarajevo

Prethodni članakDeset medalja za Karate klub “Rašid Buća” na 17. “Ilidža Open 2023” takmičenju
Naredni članakMuslimani večeras obilježavaju odabranu noć Lejletul-berat