ILIJAŠSPORTVIJESTI

Rezultati Memorijalnog turnira ‘’Predrag Ilić – Prda’’

Uorganizaciji Sindikata policije Kantona Sarajevo –sindikalne organizacija PS Ilijaš jučer je odigran  VI Memorijalni turnir ‘’Predrag Ilić-Prda’’, koji se tradicionalno održava u Sportskoj dvorani Ilijaš.  Elvir Šehić, predsjednik Organizacionog odbora u ime  sindikata MUP-a KS – V sindikalne organizacije PS Ilijaš, u emisiji „Sport ponedjeljkom“ kazao je da je turnir protekao u najboljem redu.

„Zahvaljujem se građanima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj turnir i sjećanje na našeg kolegu Predraga. Turnir je organizovan uz pomoć Općine Ilijaš i KSC i Radio Ilijaša te mnogobrojnih sponozora kojima se od srca zahvaljujem na izuzetnoj podršci. Također zahvaljujem se i kolegama iz organizacionog odbora i kolegama iz PS Ilijaš i svima koji su dali svoj doprinos. Sve je proteklo u korektnoj igri i najboljem redu, kako smo i očekivali. Posebno nas raduje da su na turniru bili prisutni i članovi porodice našeg kolege, njegova supruga Renata i djeca Nikolina i Robert“, kazao je Šehić.

Ekipe koje učestvuju su : Ministarstvo unutrašnjih poslova KANTONA SARAJEVO: Sedma PUPS IlijašPS Stari GradPS CentarPS Novi GradPS Novo SarajevoJedinica za specijalističku podršku i Jedinica za podršku.

Ekipe sa područja općine Ilijaš su:  Općina IlijašNK IlijašNK JedinstvoMisočaPopovićiPodlugoviDragoradiKamenica,  Rekreativci i Bioča, Aurora, Cafe Zeko, MDG Vogošća.

I mjesto osvojila je ekipa REKREATIVCI. Najboljoj ekipi pehar je uručio predsjednik Sindikata policije MUP-a KS Mirza Hadžiabdić, kao i prelazni pehar koji je zatvorio VI Memorijalni turnir „Predrag Ilić-Prda“.

II mjesto osvojila je ekipa POLICIJSKE STANICE NOVI GRAD (Sarajevo) a pehar je uručio komandir PS Ilijaš Amir Halilović.

III mjesto osvojila je ekipa AURORA. Ekipi koja se plasirala na 3. mjesto, pehar je uručio sekretar Sindikata policije MUP-a KS Obuća Almir.

Za najboljeg strijelca proglašen je Šahmanija Adis a nagradu je uručio Sinan Mensad.

Za najboljeg golmana proglašen je Ilić Robert kojem je nagradu uručio trener Solak Namir.

Najbolji igrač ovog turnira bio je Kerla Almir kojem je nagradu uručio Berović Bojan.

Za Fair play ekipu proglašen je tim Misoča a nagraduo je uručio Kahriman Šerif.

Fudbalsku loptu za najbolju ekipu je uručila porodica Ilić, odnosno Robert Ilić, sin Predraga Ilića Prde.

Organziacioni odbor: predjednik Šehić Elvir, dr. Haris Alić, trener Solak Namir, Kahriman Šerif, Sinan Mensad, Dervišević Malik i druge kolege.

Sponzori: Pekara „Mia“, T.R „Edna“, caffe Bulevar, Forin, Antalya, Aurora. Mistik, pizzerie Benvenuti i Azuro, restoran Leyla, ćevabdžinica „Sajo“, pokop „Emča“, market „Crvena Jabuka“, štamparija i grafika „NiN“ i knjižara „Nidija“.

Predrag Ilić-Prda ostavio je veliki trag u društvenoj zajednici svog grada. Njegove kolege i prijatelji na ovaj način odaju počast, te čuvaju uspomenu na njegov rad i djelo, što će raditi i u budućnosti.

 

Povezane objave

Back to top button