ILIJAŠVIJESTI

Riješen problem manjka parking mjesta u ulici Hašima Spahića u Ilijašu

Nakon što se javio problem manjka parking mjesta u ulici Hašima Spahića u Ilijašu, pokrenuta je građanska inicijativa te se u rješavanje problema uključila i Mjesna zajednica Ilijaš Grad, kako bi se pronašlo najbolje rješenje.

Nakon potpisane peticije od strane građana, jutros je u prostorijama kabineta općinskog načelnika organizovan sastanak na kojem su prisustvovali načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, pomoćnik načelnika za saobraćaj i komunikacije Aziz Fazlić, komandir PS Ilijaš Mirsad Kurspahić i pomoćnik, predsjednik MZ Ilijaš Grad Kenan Hasić i predstavnik stanara Halil Sulejmanović.

Na radnom sastanku je pronađeno privremeno rješenje problema a to je uspostovljanje jednosmjerne ulice te postavljanje saobraćajne signalizacije.

Saobraćajna signalizacija će biti postavljena u najkraćem mogućem roku.

-“Ovim putem zahvaljujemo se općinskoj službi na brzoj reakciji te MZ Ilijaš Grad na zalaganju. Također hvala i svim građanima koji su dali doprinos peticiji”, kazao je predstavnik stanara Halil Sulejmanović.

Na radnom sastanku spomenuto je i pitanje izgradnje dodatnog parkinga za stanare pomenutih zgrada te o postavljanju usporivača saobraćaja iz pravca Karašnice. O tim pitanjima će se uskoro znati više informacija.

izvor: ilijas.info

Povezane objave

Back to top button