Riješeno pitanje rada JU Dom zdravlja KS nedjeljom

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić, direktor JU Dom zdravlja KS Abel Baltić i predsjednik Upravnog odbora te ustanove Ademir Spahić, su na sastanku definirali rješenje na osnovu kojeg se građanima osigurava zdravstvena usluga svaki dan u sedmici u svim organizacionim jedinicama DZ, uključujući Hadžiće, Ilijaš, Trnovo i Vogošću.

Sagovornici su se složili da je prioritet rješavanje problema na način da se izađe u susret zahtjevima i potrebama građana, ali i uposlenika domova zdravlja.

Naglasili su da je jedan od glavnih problema manjkavi zakoni na nivou Federacije BiH, te je dogovoreno da u što kraćem roku dođe do potrebnih izmjena akata, tako da se udovolji zahtjevima velikog broja korisnika usluga domova zdravlja u KS.

Također, na današnjem sastanku definiran je način realizacije obaveza iz nedavno potpisanog Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva za područje Kantona Sarajevo.

Sagovornici su izrazili nadu da će na narednoj sjednici Skupštine KS biti usvojene izmjene Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, a to će omogućiti isplatu plata zdravstvenim radnicima u skladu sa odredbama potpisanog i usvojenog Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva za područje Kantona Sarajevo.

Na kraju, definirani su i zajednički angažman u procesa restrukturiranja i reforme zdravstvenog sistema, sa ciljem osiguravanja najkvalitetnije moguće njege za građane, ali i najboljih mogućih uslova rada za zdravstvene radnike, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

FENA

Prethodni članakObavještenje za korisnike Sportske dvorane Ilijaš
Naredni članakOdržana 18. redovna sjednica Općinskog vijeća Ilijaš