ILIJAŠSVIJETVIJESTI

Safet Mujkanović postao vlasnik UEFA A licence

U Centru za edukaciju Nogometnog saveza BiH, naš sugrađanin Safet Mujkanović postao je vlasnik UEFA A licence. Mujaknović je istakao da je to još jedna važna licenca u trenerskom poslu, iza koje su godine truda, rada i edukacije.

„To je još jedna stepenica u mom školovanju. Od 2016. godine školujem se za licence i tada sam završio nacionalnu C licencu. UEFA B licencu dobio sam 2018. godine i evo sada sam položio ispit za UEFA A licencu.Vidim se u trenerskom poslu u budućnosti i ova licenca znači mnogo. Kao što ne možete voziti auto bez vozačke dozvole, tako se ne može biti trener bez ove licence. Fudbal je nešto što me prati kroz cijeli život. Cilj mi je i da završim seminar za PRO licencu u narednih tri do četiri godine.

Mukotrpno sam radio unazad 14 godina. Trenerskim poslom sam se počeo baviti 2007. godine. Morate biti u stalnoj edukaciji i svakodnevno pratiti promjene koje se dešavaju u svijetu fudbala. Ove godine sam počeo sa semestrima u martu. To iziskuje mnogo vremena, truda i učenja.

Safet Mujkanović se zahvalio svojim profesorima Muniru Taloviću, Harisu Aliću, Mensuru Doganu i Eldinu Jeleškoviću koji su se trudili da prenesu svoje znanje na najbolji mogući način.

Čestitamo Safetu Mujkanoviću i želimo mu mnogo uspjeha i sreće u trenerskom poslu.

 

Povezane objave

Back to top button