SVIJETVIJESTI

Sahrana Olivera Dragojevića danas u Veloj Luci na Korčuli

Danas će u Veloj Luci na otoku Korčuli, na groblju sv. Roka po lokalnim običajima biti obavljena sahrana legendarnog hrvatskog pjevača i kompozitora Olivera Dragojevića, koji je preminuo u Splitu prošle nedjelje u 71. godini.

Vlada Republike Hrvatske jučer je proglasila Dan nacionalne sućuti povodom smrti Olivera Dragojevića, a u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu organizovana je komemoracija u čast velikana hrvatske popularne muzike.

Nakon toga je krenuo posljednji ispraćaj Olivera iz crkve sv. Frane preko Rive do katamarana koji ga je posljednji put odveo u voljenu Velu Luku gdje će danas u 18 sati na lokalnom groblju sv. Roka biti sahrana.

Oko 500 brodica sa ostrva Hvara i Visa okupilo se između luke Hvar i Paklenih otoka kako bi odale počast Dragojeviću.

Oliver Dragojević umro je u nedjelju u splitskoj bolnici u dobi od 71 godine nakon što je izgubio bitku s teškom bolešću.

Iza Dragojevića su ostala 23 studijska albuma, brojne kompilacije, nagrade struke i publike, te veliki broj koncerata. Bio je jedan od najpopularnijih pjevača, ne samo u Hrvatskoj, nego i na području bivše Jugoslavije.

Porijeklom je iz Vele Luke na Korčuli, gdje je rođen 7. decembra 1947. godine. Karijeru je počeo 1963. kao pjevač i klavijaturista splitske grupe Batali, a prvi uspjeh doživio je na Splitskom festivalu 1974. kada je osvojio prvu nagradu publike sa kompozicijom “Ča će mi Copacabana”.

Iza sebe je ostavio niz hitova kao što su “Skalinada”, “Malinkonija”, “Oprosti mi, pape”, “Vjeruj u ljubav”, “Piva klapa ispo’ volta”, “Nadalina” (duet s Borisom Dvornikom), “Karoca” itd., koji su danas evergreeni hrvatske zabavne muzike.

Povezane objave

Back to top button