Sarajevo: Akcija darivanja krvi za djecu oboljelu od raka

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” poziva građane da danas u periodu od 8.00 do 17.30 sati dođu u Zavod za transfuzijsku medicinu Federacije BiH i poklone dio sebe koji može spasiti živote čak tri djeteta.

-Djeca oboljela od raka su istinski heroji, ali i ona trebaju svoje heroje koji će im biti podrška. Njihov heroj budite vi!, ističu u Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Tokom hemoterapija svakom djetetu oboljelom od raka je potrebna krv. Vrlo često, oni primaju i po nekoliko doza sedmično. Donirana krv za njih znači život, jer bez nje ne bi mogli nastaviti svoje liječenje. Posebno je težak period koji je nastupio sa pandemijom COVID-19, jer potrebe za krvlju i krvnim derivatima se ne smanjuju, navodi se u saopćenju.

Organizatori akcije su Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka”, Crveni križ Federacije BiH, Crveni križ Općine Centar i Zavod za transfuzijsku medicinu Federacije BiH.

Prethodni članakDanas je Međunarodni dan pismenosti
Naredni članakOŠ “Srednje”-Javni poziv za dostavljanje pismenih ponuda za odabir najpovoljnijeg ponuđača za zakup školske kuhinje