SARAJEVO GRAND PRIX 2022: Nove medalje za KK “Rašid Buća”

Sarajevo je bilo domaćin vrhunskim borcima i najboljim karatistima svijeta.

U petak 25.03. održan je TOP TEN Grand Prix Sarajevo 2022,  gdje su viđene vrhunske borbe između 12 ponajboljih seniora europskog i svjetskog karatea.

Drugog dana u subotu 26.03.2022. organizovan GP SARAJEVO 2022 pojedinačne kategorije od najmlađih do seniora za ukupno oko 1000 takmičara iz Grčke, Bugarske, Azerbejdžana, Srbije, Slovenije, Turske, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Karate klub “Rašid Buća” – Ilijaš na ovom prestižnom turniru nastupio je sa 20 takmičara u najmlađim kategorijama te su naši takmičari osvojili šest- dva zlata i četiri bronze, a najmlađi takmičari su osvojili učesničke medalje,  a osvajači medalja su:

  1. mjesto (ZLATO):

– Nedim Herić (borbe dječaci 2011. -40 kg.)

– Tajra Ahmetović (borbe djevojčice 2010. -36kg.)

  1. mjesto (BRONZA):

– Nasko Habibović (borbe dječaci 2010 50 kg)

– Elmir Rizvo (borbe dječaci 2008 -55 kg)

– Ajdin Amin (kate dječaci ŽP 2014.g.)

– Muhamed Pašagić (borbe dječaci 2013-2012 – 26 kg.)

Učesničke medalje osvojili su: Esmir Bešlija, Ahmed Čizmić , Jakub Halebić,  Dalila Ibišević, Tarik Mahmutović, Rejhan Numić, Nedžla Suljagić, Emrah Osmanović, Veldin Žero,  Habibović Emina, Šečić Hasan.

Ekipu na turniru su vodili treneri Raif Buća, Amer Herić i Dželaludin Dovadžija.

Član našeg kluba Azmir Subašić je bio delegiran kao sudija na GRAND PRIX SARAJEVO 2022. Čestitke predsjedniku Organizacijskog odbora g. Nerminu Poturu, dr.med. i njegovom timu ljudi iz Karate kluba “Respect” Sarajevo kao i Karate savezu Bosne i Hercegovine na fantastičnoj organizaciji Grand Prix Sarajeva koje se ne bi posramili niti najveći karate savezi EKF i WKF, poručuju iz KK “Rašid Buća” Ilijaš.

 

Prethodni članakU četvrtak u Ilijašu predstava Ismeta Hore “Daj šta daš”
Naredni članakPobjeda za NK Ilijaš