SARAJEVO: Održana promocija knjige „Čaj od cvijeta hibiskusa“ Admira Džanke

U  amfiteatru Osnovne škole „Hrasno“ u Sarajevu, sinoć je (srijeda, 15.11.2023. godine), sa početkom u 18:30, održana promocija knjige „Čaj od cvijeta hibiskusa“, šeste zbirke Admira Džanke.

Ovu veličanstvenu noć, najljepšim emocijama okrunjenu, učinile su posebnim i sam način promocije, i predivni ambijent, i fantastični performansi, a posebnoistinskiljubitelji knjige, koji je svojim dolaskom uveličaše, te promocija više ličiše na kakav napet, emocijama obojen, dramski komad, na druženje starih prijatelja koji se dugo ne vidješe, nego na klasičnu promociju.

O knjizi „Čaj od cvijeta hibiskusa“ tanahno govoriše promotori Elmir Spahić i Mirza Herco, a program, svojim izvedbama, obogatiše i Amar Ferhatović, Inaya Hamidović, Berina Balić, Lamija Bunar, Sumeja Spahić i Nudžejma Spahić, čija svaka riječ, otkinuta sa usana, pogađaše direktno u srce, šireći svuda uokolo pozitivnu energiju, dobrotu i ljubav.

Jezikom posve razumljivim, poruka jasnih, „Čaj od cvijeta hibiskusa“ je priča o svima nama… o životu, o odrastanju, o ljubavi u vremenu ludila, o ludilu u ljudima, o ludim ljudima u vremenu, o dobroti, o ljepoti, o teškom bivanju, i o umiranju, a svaki red novi, uistinu, bez daha ostavlja, te na lica prisutnih ili osmijehe ili suze mami.

Knjiga „Čaj od cvijeta hibiskusa“ krenula je na svoje putovanje, iz ovog hrama znanja,u svijet ka srcima ljudi, šireći čestice dobrote i ljubavi, napominjući, opominjući da dobrote i ljubavi u životu nikad nije previše, da je uvijek vrijeme za najmilije, i da je uvijek vrijeme za ljubav!

„U ovom ludom, posve haotičnom, vremenu zbirka ‘Čaj od cvijeta hibiskusa’ je svjetiljka u mrklinama,smiraj u tegobama i putokaz ka dobru. Uživat ćemo iščitavajući je dok u srcu se plamen dobrote i ljubavi bude raspirivao. Jer, u svijetu u kom zlo, iz dana u dan, nažalost, sve veće, sve jače i sve strašnije biva, valja nam misliti dobro, činiti dobro i trag lijep, posve dubok, za sobom ostaviti“, za kraj je poručio književnik Admir Džanko.

Prethodni članakOpćina Ilijaš donirala 20.000 KM palestinskom narodu u Gazi
Naredni članakDr. Zo : Novi singl i sjajan videospot ‘Organik’