BIH

Sarajevo: Ovog vikenda vakcinalni punktovi u Bingu i SCC-u

U okviru pojačane kampanje za vakcinaciju protiv Covid-19, Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo organizirao je akciju “Vakcinacija prema građanima”. Ovog vikenda će biti formirani punktovi u dva tržna centra – Sarajevo City Centar (SCC) i Bingo City Center.

Građanima će na raspolaganju biti prve doze vakcina Moderna, Pfizer i Sinopharm. Vakcinacija će trajati od 10.00 do 14.00 sati.

Na pomenutim punktovima neće se aplicirati druga i treća doza vakcine, nego u zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo u skladu sa preporukama Kriznog štaba.

Kako je saopšteno, na ovaj način građanima Kantona Sarajevo želi se omogućiti još lakše obavljanje vakcinacije, a prostor tržnog centra je izabran jer se tu bilježi najveći broj okupljanja, posebno tokom vikenda.

Prošlog vikenda, na punktu u SCC-u vakcinisane su 683 osobe. Ovaj punkt najviše su posjećivali mladi ljudi, ali vakcinisane su sve starosne kategorije. Vakcinisana su i djeca starija od 12 godina, uz saglasnost roditelja.

Osim na punktovima u tržnim centrima, građani Kantona Sarajevo vakcinaciju mogu obaviti na punktovima u domovima zdravlja Kantona Sarajevo.

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi. Posebno podsjećaju na obavezu nošenja zaštitnih maski i održavanje fizičke distance u zatvorenom prostoru.

Izvor: BHRT

Povezane objave

Back to top button