BIH

Sarajevski festival za djecu ovog vikenda u Sarajevu

U dvorani „Mirza Delibašić – Skenderija“, danas i sutra, održava se drugi Sarajevski festival za djecu.

Kao i prošle godine manifestacija je zamišljena kao mjesto sreće, zabave i dječije radosti u kojoj će uživati cijela porodica. Svečano otvorenje je planirano za subotu u 11h gdje će se prisutnima obratiti Ministar privrede KS Zlatko Mijatović, kao i premijer Vlade Kantona Sarajevo Nihad Uk.

Na festivalu će se predstaviti preko 100 domaćih i stranih kompanija i brendova iz različitih oblasti proizvodnje i distribucije proizvoda za najmlađe i njihove porodice. Ova manifestacija je prilika da svi posjetioci ostvare posebne popuste prilikom kupovine proizvoda , da zajedno sa svojim mališanima učestvuju u zabavnim i edukativnim sadržajima.

Veliki broj kvalitetnih izlagača iz različitih oblasti proizvodnje i prodaje dječije opreme, hrane za djecu i majke, igračaka, pelena, dječije kozmetike, odjeće, zatim škole jezika, škole mentalne aritmetike, škole programiranja upotpuniće sajamsku ponudu ove manifestacije.

Roditelji i svi koji odvoje vrijeme za porodičnu posjetu ovoj jedinstvenoj manifestaciji u Sarajevu, Sarajevskom festivalu za djecu, uživaće u bogatom i zanimljivom izlagačkom programu, ali i festivalskom dijelu programa, za čiju organizaciju će se potruditi mališani iz sarajevskih predškolskih ustanova, plesnih i muzičkih škola, horova, te osnovnih škola. Biće to mjesto edukacije, zabave, plesa i iskrene emocije.

Kao društveno odgovoran projekat, Festival za djecu će na najbolji način obilježiti „Dječiju nedjelju“, i dati podršku kreiranju programa namjenjenih za djecu i porodicu.

Povezane objave

Back to top button