Sastanak općinskog načelnika i predstavnika MDD Merhamet

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić održao je sastanak sa predsjednikom Muslimanskog dobrotvornog društva Merhamet Kenanom Vrbanjcem. Tokom sastanka razgovarano je o dosadašnjoj i mogućnostima za buduću saradnju između Merhameta i Općine Ilijaš. Predsjednik “Merhameta” je upoznao načelnika sa radom, aktivnostima i planovima ove humanitarne organizacije. Također je naglasio kako je sastanak prilika da iskaže poštovanje i zahvalnost na podršci koju Općina Ilijaš pruža Merhametu.

“Zaista sve ove godine imamo dobru saradnju. Ovo je prilika da iskažemo poštovanje prema načelniku Fazliću zbog podrške koju imamo. Nadam se da ćemo i u budućnosti zajednički realizovati projekte na području općine Ilijaš, te da ćemo kao i do sada biti na usluzi socijalno ugroženom stanovništvu ove općine”, rekao je Vrbanjac.

Općina Ilijaš je podržala manifestaciju obilježava 110 godina od osnivanja Merhameta, koja će se održati 2. februara u sarajevskoj Vijećnici.

Načelnik Fazlić je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom te spremnost Općine da podrži akcije u organizaciji Merhameta, kako bi se olakšala egzistencija najugroženijim porodicama na području općine Ilijaš.

Sastanku su prisustvovali i direktor Regionalnog odbora Merhameta Sarajevo Munib Bujak, član Upravnog odbora Edin Fazlić te portparol Merhameta Ruždija Adžović.

Prethodni članakSpisak izuzetno nadarenih učenika i studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju Općine Ilijaš
Naredni članakGodišnjica: Dan kada je Olovo ostalo bez svog Bole