Sastanak sa potencijalnim investitorima: Njemačka kompanija bi zaposlila oko 2.000 radnika

DRÄXLMAIER jedan je od 100 najvećih svjetskih proizvođača u automobilskoj industriji, a posluju na više od 65 lokacija u preko 20 zemalja. Kompanija je osnovana u Njemačkoj 1958. godine, a sada zapošljava oko 75.000 ljudi širom svijeta.

Općinski načelnik sa saradnicicima je prezentirao investicijske mogućnosti Općine Ilijaš, sa posebnim osvrtom na stanje u oblasti tržišta rada u općini Ilijaš, te širem području sarajevske makroregije. Također, investitor je upoznat sa raspoloživim poticajnim programima naše lokalne zajednice, te poticajima viših nivoa vlasti.

Općina Ilijaš je izrazila spremnost potpune podrške investitoru, radi realizacije prezentirane investicijske namjere od strane predstavnika kompanije u smislu preuzimanja obaveze izgradnje pristupne saobraćajne i komunalne infrastrukture, što će biti predmetom partnerskog dogovora na fer osnovi, uz uvažavanje objektivnih potreba investitora sa ciljem pomoći u realizaciji izuzetno značajne investicije za općinu Ilijaš i širu društvenu zajednicu.

Potencijalni investitor u općini Ilijaš planira donijeti konačnu investicijsku odluku u narednih šest mjeseci, a ako ista bude pozitivna gradit će proizvodnu halu od preko 15.000 m2, te zaposliti oko 2.000 radnika, što bi ujedno bila i najveća investicija sa aspekta otvaranja novih radnih mjesta na području općine Ilijaš.

(ilijas.ba)

Prethodni članakU toku prošle godine potrošili smo blizu 4 miliona KM na online kupovinu, najviše na garderobu
Naredni članakDanas kiša i pljuskovi, na planinama snijeg: Tokom noći prestanak padavina