ILIJAŠVIJESTI

Sastanak učesnika Marša mira 2024. godine u Ilijašu: Ove godine prijavljeno 100 polaznika

Sastanak sa učesnicima “Grupa Ilijaš” koji ove godine učestvuju u pješačkom pohodu Nezuk-Potočari održan je danas u kinu Ilijaš. Svi učesnici ovom prilikom dobili su majice i akreditacije.

Prisutnima se obratio predsjednik Organizacionog odbora Manifestacije „Dani sjećanja Srebrenica 95“ načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić kazavši da je zadovoljstvo i ponos za Ilijaš što ove godine oko 100 učesnika iz Ilijaša učestvuje u pohodu.

-Svake godine nastojimo da unapređujemo sam proces i samu organizaciju. Čestitam dobitnicima povelje Hasibu Suljiću i Sabitu Cvrku koji su svojim entuzijazmom nemjerljivo doprinijeli Maršu mira i digli na veliki nivo. Ilijaš ima odgovornost prema ovoj Manifestaciji, prema sjećanju i prema Srebrenici, kazao je načelnik Fazlić čestitavši svim učesnicima.

Koordinator Marša mira Ilijaš Hasib Suljić ukazao je na detalje i kodeks ponašanja zaključivši da je svrha i cilj Marša mira odavanje počasti žrtvama i čuvanje od zaborava, kao i buđenje empatije prema svim ljudima koji su 1995. godine prošli Put smrti.

-Podcrtao bih da je ovo jedan pohod moralnog karaktera i pozvao bih sve učesnike da dođu spremni u tom smislu. Dakle, dostojanstveno na „Marš mira“ – put smrti“, podsjetio je Suljić.

Polazak grupe predviđen je iz Ljubnića u četiri sata sutra ujutro ( 3:30 okupljanje), a autobus će dalje stajati na svim autobuskim stajalištima kako slijede do Nišića.

 

Povezane objave

Back to top button