SDA i NiP osvojili najviše mandata za Skupštinu Kantona Sarajevo

Nakon što je Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine objavila konačne rezultate izbora, poznat je sastav Skupštine Kantona Sarajevo.

Po sedam zastupnika imat će stranke koje su osvojile najviše glasova – SDA i NiP. Šest zastupnika imat će SDP, a jedan manje Stranka za BiH i Naša stranka. Svoje zastupnike u Skupštini Kantona Sarajevo imat će i Koalicija DF/GS (4) i “Za nove generacije” (1).

Poznati su i zastupnici koji su prošli u Skupštinu Kantona Sarajevo. Iz SDA su to redom: Sebija Izetbegović, Haris Zahiragić, Mahir Dević, Faruk Kapidžić, Smiljana Viteškić, Faruk Selmanović i Adi Kalem. NiP-ove zastupnike predvodi Arijana Memić, a slijede je Elvedin Okerić, Aljoša Čampara, Kemal Ademović, Danijela Krstić, Elvis Vreto i Rusmir Pobrić.

SDP-ovi kandidati osvojili su šest mandata: Benjamina Karić, Irfan Čengić, Adnan Šteta, Davor Čičić, Jelena Pekić i Igor Stojanović. Iz Stranke za BiH u Skupštinu KS prošli su: Semir Efendić, Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović, Muamer Bandić, Admela Hodžić, Jasmin Šaljić.

Iz Naše stranke su prošli: Edin Forto, Vildana Bešlija, Nihad Uk, Vibor Handžić i Miomirka Melank. Iz Koalicije DF/GS u Skupštini KS su: Albin Zuhrić, Marijela Hašimbegović, Ilijaz Pilav i Vedrana Vujović. Zastupnik u Skupštini KS iz “Za nove generacije” bit će Damir Marjanović.

Prethodni članakU Ilijašu odigrana predstava „Život kao teatar apsurda“ KDB Preporod iz Splita
Naredni članakU Predstavničkom domu Parlamenta FBiH najviše mandata osvojili SDA, SDP i koalicija oko HDZ-a