Sejda Ćesan: Pravo na obrok imaju penzioneri sa najnižom penzijom i bez primanja

Punkt javne kuhinje od 2014. godine građanima Ilijaša obezbjeđuje obroke i olakšava korisnicima da u moru poskupljenja barem budu mirni sa hranom i obrocima.

Obroci u javnoj kuhinji Ilijaš dijele se od 09:00 do 10:00 sati, dok petkom korisnicima je omogućen suhi obrok i hljeb za vikend.

Prema riječima sekretarke Crvenog križa, Sejde Ćesan, javna kuhinja u Ilijašu trenutno ima 91 korisnika.

– Pravo na topli obrok imaju penzioneri sa najnižom penzijom i građani bez ili sa minimalnim primanjima – kazala je Sejda Ćesan.

S obzirom da neke javne kuhinje imaju i dostavu na adresu za one koji nisu u mogućnosti doći po obrok, zanimalo nas je da li i javna kuhinja u Ilijašu ima mogućnost dostave.

– Nažalost Crveni križ Ilijaš nema auto za dostavu, a ni volontera koji bi dostavljali hranu na kućnu adresu. Zbog toga su pojedini građani uskraćeni za jedan siguran obrok – ističe Ćesan.

Prijava korisnika

Da bi ostvarili pravo na topli obrok građani se obraćaju Centru za socijalni rad Ilijaš, koji donosi Rješenje za korištenje obroka (na osnovu priložene dokumentacije).

Kako ističe Sejda Ćesan, za sada nije povećan broj korisnika toplog obroka u odnosu na prethodni period, što ne znači da u zimskom periodu neće biti.

(ilijas.info)

Prethodni članakPrivode se kraju radovi na izgradnji višenamjenske sportske plohe u dvorištu OŠ “Hašim Spahić”
Naredni članakNove medalje za KK ”Rašid Buća” na takmičenjima održanim tokom vikenda