SPORT

Selektor Ljubičić: Odbojkašice posjeduju izuzetan karakter, nastavljamo s maksimalnim pristupom

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon velike pobjede u Grčkoj drugi put zaredom izborila je nastup na Evropskom prvenstvu, koje će se 2023. godine odžati u četiri države – Belgiji, Njemačkoj, Italiji i Estoniji.

Sjajnom igrom i zasluženom pobjedom nad favoritom grupe sa 3:0 u setovima, izabranice selektora Stevana Ljubičića nastavile su pobjednički niz i osvetile se Grkinjama za poraz u Sarajevu.

– Iako smo kvalfikacije počeli na loš način, porazom od Grčke, uz blijedu partiju, djevojke, prije svega, i Stručni štab, nijednog momenta nisu sumnjali u ono što radimo i posjedujemo kao ekipa. Za mene nikakvo iznenađenje nije što smo odigrali na ovom nivou utakmicu kada je bilo najpotrebnije. Ove djevojke zaista posjeduju izuzetan karakter. Nikada nismo imali problem da u nekim utakmicama, kada je potrebno ili kada je biti ili ne biti, da odigraju svim srcem i možda preko svog maksimuma. Tako smo igrali i ove utakmice počevši od Švicarske u Sarajevu, zaključno sa utakmicom protiv selekcije Grčke, odigrali smo svi kao jedan. Samo takvim maksimalnim pristupom je bilo uopšte i moguće napraviti neki rezultat – kazao je Ljubičić za Fenu.

Selektor je dodao da je ubijeđen da će njegov tim kompletne kvalifikacije odraditi na taj način.

Do kraja kvalifikacija odbojkašice BiH danas i sutra u Sarajevu očekuju susreti protiv selekcije Norveške.

– Sigurno da je došlo do nekog emotivnog pražnjenja i da se malo akumulirao i umor od putovanja i utakmica. Ne očekujem da ćemo baš blistati i pružiti neku partiju za pamćenje, ali sam siguran sam da će veliki broj navijača doći da pozdrave ono što se one uradile i da će biti naš motiv plus da odigramo i prikažemo partiju koju je ova selekcija može da pruži, te da na najljepši način završi ciklus – kazao je Ljubičić za Fenu.

Susreti BIH – Norveška igrat će se danas i sutra u dvorani “Goran Čengić” u Sarajevu s početkom u 20.00 sati.

Odbojkaški savez BiH pozvao je sve navijače i simpatizere odbojke da dođu u petak i subotu da zajedno proslave uspjeh naših sjajnih odbojkašica. Ulaz u dvoranu za oba susreta je besplatan.

FENA

Povezane objave

Back to top button