ILIJAŠSPORTVIJESTI

Selmir Vrabac i Fadil Hodžić: Veliki praznik nogometa očekuje sve posjetioce u nedjelju na Gradskom stadionu Ilijaš

Nakon skoro tri godine Nogometni klub Ilijaš vraća se na Gradski stadion Ilijaš. Radovi na stadionu privode se kraju, ali su se stvorili uslovi za odigravanje domaćih utakmica. Svečani povratak NK Ilijaš bit će u nedjelju sa početkom u 14:30. Nakon toga slijedi takmičarska utakmica protiv NK Kolina.

Tim povodom u programu Radio Ilijaša gostovali su predsjednik Upravnog odobra NK Ilijaš Selmir Vrabac i trener NK Ilijaš Fadil Hodžić.

Predsjednik Upravnog odbora Nogometnog kluba Ilijaš Selmir Vrabac istakao je da u nedjelju NK Ilijaš organizira povratak nogometa na Gradski stadion Ilijaš, te da sve posjetioce očekuje svečani program koji će zabaviti publiku.

„Imat ćemo svečani dio gdje ćemo mi kao klub zahvaliti se onima koji su svojim radom i učešćem pomogli da NK Ilijaš dobije reprezentativni kompleks, nakon  svečanosti, u 15:30 odigrat će se takmičarska utakmica protiv NK Kolina. Zahvaljuljući Općini Ilijaš, načelniku Akifu Fazliću njegovoj viziji i njegovom razmišljanju i podršci, Ilijaš je dobio jedan reprezentativni kompleks.Pored glavnog terena trenutno se završava i pomoćni teren sa vještačkom travom koji se radi u saradnju sa Nogometnim savezom BiH, radovi su pri kraju i očekujemo vrlo brzo da se završe. Ta dva stadiona, uz dodatne sadržaje koji trebaju da se realizuju čine jedan kompleks koji će se nalaziti u centru grada koji će biti na raspolagaju pored NK Ilijaš i svim ostalim klubovima, ali i građanima. Na pomoćnom stadionu planirana je i atletska staza. Stadion je građen po standardima UEFE i FIFE“ kazao je Vrabac.

Vrabac ističe da ovakvu investiciju nije napravila nijedna lokalna zajednica u čitavoj BiH, te da su presretni da nakon tri godine odsustva i igranja utakmica u gostima gdje je klub prošao jedan težak period, konačno se vraćaju na svoj teren.

NK Ilijaš prošlu sezonu završili su sa 14 pobjeda, dali 48 golova i zauzeli ubjedljivo prvo mjesto sa osvojena 42 boda na kraju sezone Kantonalne lige Kantona Sarajevo, i time se plasirali u viši rang takmičenja, odnosno Drugu ligu Federacije BiH – grupa “Centar”.

Trener NK Ilijaš Fadil Hodžić, spomenuo je da sve selekcije iz NK Ilijaš jedva čekaju taj dan da počnu igrati na svom terenu.

„Svaka utakmica bila je gostujuća i sve selekcije su trenirale u teškim uslovima, ali mislim da ih je to ojačalo. Kao trener ponosan sam što smo dočekali da se vratimo u jednu takvu građevinu, jedan takav kompleks na koji će nam mnogi pozavidjeti. Zahvalio bi se ljudima koji su na bilo koji način učestvovali, da se stadion prvo planira, ali i izgradi. Mi ćemo dati sve od sebe da ostvarujemo što bolje rezultate.Veći rang iziskuje veći kvalitet, jer u ovom rangu ima dosta jakih ekipa. Cilj nam je da ostanemo u Drugoj ligi Fedracije BiH, i da obratimo pažnju na naše igrače. Sa ovim uslovima možemo konkurisati da uđemo i u veći rang takmičenja“ rekao je Hodžić.

Pozivamo sve ljubitelje NK Ilijaš, građane da se pridruže ovom svečanom sportskom događaju u nedjelju sa početkom u 14:30.

Povezane objave

Back to top button