ILIJAŠVIJESTI

Selmo Cikotić održao tribinu u organizaciji OO SDA Ilijaš

U prepunoj multimedijalnoj sali Općine Ilijaš, sinoć je održana  tribina u organizaciji OO SDA Ilijaš, sa početkom u 18:00 sati. Cilj tribine bio je odgovoriti na aktuelna politička pitanja u zemlji. Selmo Cikotić, savjetnik bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića  o pitanjima iz domena odbrane i sigurnosti, bio je uvodničar.

Profesor Cikotić je naglasio da je SDA  nakon 27 godina stasala u snagu koja je dokazala da  može pokrenuti BiH, i  da ima potencijale za reforme, integracijske procesi i ekonomski napredak.

Evidentna su poboljšanja većine ekonomskih parametara u zemlji, koje nažalost ne prate političke prilike koje su ozbiljna kočnica.  Pozitivni rezultati su vidljivi, ali ono što se plasira u javnosti ne poklapa se sa istim, a  sve u cilju urušavanja Stranke demokratkse akcije kao jedine pokretačke snage u BiH.  Stvara se  politička magla od raznih spinova i neistina koja se moraju raščišćavati.

Prisutnima se obratio i Mahir Dević, potpredsjednik KO SDA Sarajevo i predsjednik OO SDA Ilijaš. U svom kratkom obraćanju podsjetio je na važnost predstojećeg mjeseca  Ramazana i kazao da je to izuzetna prilika da se poboljšaju međuljudski odnosi za koje je potrebna zrela i kvalitetna komunikacija. Također je naglasio da se „Stranka demokratske akcije nalazi  pred jednom transformacijom i to su potpuno normalni procesi. Mladi moraju dobiti svoju priliku, uz potpuno uvažavanje starijih kolega“, naglasio je predsjednik Dević.

Profesor Selmo Cikotić odgovarao je na mnogobrojna pitanja prisutnih te je kazao da će ista biti prenesena Predsjedništvu SDA BiH.

 

Povezane objave

Back to top button