MAGAZIN

Šest razloga zašto je na kožu lica dobro staviti kockice leda

Tretiranje kože kockama leda može itekako koristiti koži ako se ono radi na ispravan način. Smanjeno crvenilo i usporavanje nastanka bora samo su neke od korisnih dobrobiti leda.

1. Prirodan sjaj kože

Kada se nanesu na kožu, kocke leda poboljšavaju cirkulaciju krvi koja onda koži daje prirodni zdravi sjaj. Da bi koža još bolje blistala, u ledene kocke može se staviti i voće.

2. Smanjuje crvenilo

Kocke leda mogu smanjiti upale, crvenilo od prištića i razne mrlje po licu. Njih možete direktno staviti na akne na nekoliko sekundi dok koža ne utrne. To se može raditi svaku drugu večer.

3. Tretman za tamne podočnjake

Kombinacija soka od krastavaca i ružine vodice u ledenom obliku može pomoći kod smanjivanja tamnih kolutova ispod očiju. Ovakav tretman će smanjiti natečenost očiju od posljedica kasnonoćnih aktivnosti.

4. Učvršćuje kožu

Led je jeftini zaglađivač i učvršćivač kože. Nanesite kocke leda po cijelom licu prije nanošenja šminke jer se tako pore minimiziraju, pa šminka puno bolje izgleda, a koža djeluje glatko i besprijekorno.

5. Zamjena za šminku

Ako nemate vremena za šminkanje, tada su vam kockice leda spas u zadnji čas. One pomažu vašoj koži dati blistav i svjež izgled čak i bez šminke.

6. Usporava nastanak bora

Ako se kockicama leda redovito masira koža lica, takvim tretmanom pospješuje se elastičnost kože što može usporiti nastanak bora i ublažiti prve znakove starenja.

Povezane objave

Back to top button