Skupština KS jednoglasno usvojila Odluku o privremenom finansiranju

Na današnjoj 19. sjednici Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je usvojena Odluka o privremenom finansiranju potreba KS za period od 1. januara do 31. marta.

Usvojena je i Odluka o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja do 31. marta, te  Odluka o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju potreba Javne ustanove Služba za zapošljavanje KS.

Privremeno finansiranje potreba KS, za koje se sredstva osiguravaju u budžetu, vršit će se srazmjerno sredstvima utrošenim u istom periodu prošle godine, a najviše do tromjesečnog prosjeka za prethodnu fiskalnu godinu. U tom periodu finansiraju se isti programi, a korisnici ne smiju povećavati broj zaposlenih.

Budžet se mora donijeti najkasnije do 31. marta ove godine. U suprotnom, neće se izvršavati rashodi u bilo koje svrhe osim otplate duga.

Današnjoj sjednicii prisustvovala su 33 zastupnika. Kako je rečeno zastupnik Damir Marjanović je opravdao izostanak, dok je zastupnik Elmedin Konaković najavio kašnjenje.

izvor: faktor.ba

Prethodni članakI nakon 26 godina ne blijede sjećanja na heroja Senahida Bolića – Bolu
Naredni članakObavještenje iz OŠ „Hašim Spahić“ o početku drugog polugodišta