ILIJAŠVIJESTI

Slatka nagrada za učenike i škole učesnice Sportskih igara mladih

Sportske igre mladih 13. po redu ove godine održane su i na području općine Ilijaš, koje su okupile oko 1000 učenika iz svih ilijaških osnovnih škola. Ovo je po prvi put da se jedan ovakav događaj održava na našoj općini, a Općina Ilijaš podržala je ovaj projekat i bila pokrovitelj Igara, a danas je od kompanije „Mlijekoprodukt“ stigla donacija čokoladno mlijeko Moja kravica kako bi nova školska godina bila što slađa svim osnovcima.

Sportske igre mladih promovišu način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, kao alternativu svim mogućim negativnim trendovima današnjice koji se na izrazit način reflektiraju na populaciji djece i mladih. Anel Bulutović Event menadžer Sportskih igara mladih BiH govorio je nešto više o ovoj donaciji.

„Općina Ilijaš je bila pokrovitelj  Sportskih igara mladih 2023. godine gdje smo okupilo sve učenike osnovih škola sa područja općine Ilijaš. Završili smo takmičenje, a pobjednici su dobili medalje i izborili plasman na veliko finale u Sarajevu. Pred početak nove školske godine kompanija „Mlijekoprodukt“ u saradnji sa Sportskim igrama mladih odlučila je uljepšati, da im slađa bude školska godina u kampanji „Back to school“ sa čokoladnim mlijekom Moja kravica gdje će svi učenici osnovih škola sa područja općine Ilijaš dobiti određeni dio čokoladnog mlijeka u vrsti jedne donacije“ kazao je Bulutović.

Sportske igre mladih su najveća amaterska sportska manifestacija u Evropi koja pruža djeci i mladima da se, potpuno besplatno, takmiče u 10 sportova. Cilj Igara je da budući naraštaji kroz sport, upoznaju sebe ali i druge, steknu samopouzdanje, pokažu vrline, usvoje pravilne životne navike, te steknu prijatelje za cijeli život.

 

Povezane objave

Back to top button