U dvodnevnoj posjeti općini Ilijaš prisustvovala je delegacija iz Slovenije a u povodu obilježavanja Dana reintegracije općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH.  Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić sa saradnicima, u petak 28.02.2020. godine, ugostio je delegaciju slovenačke Općine Trebnje predvođenu gradonačelnikom Alojzijem Kastelicom te direktorom općinske uprave Janezom Pircom i članom Općinskog vijeća Brankom Longarom.

Potpisivanje obnavljanje Povelje o bratimljenju Općine Ilijaš i Općine Trebnje upriličeno je 29.02.2020. godine,  na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Ilijaš.

Slovenačka delegacija prisustvovala je mnogobrojnim sadržajima u povodu obilježavanja ova dva historijska datuma za našu općinu i državu. Benis Fazlić direktor JU KSC i Radio Ilijaš u ime Organizacionog odbora predvodio je delegaciju te upriličio niz posjeta kako sadržajima iz Programa obilježavanja godišnjice Dana reintegracije općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH, tako i privrednicima i kulturnim  i turističkim atrakcijama naše općine.

Nakon povratka u Sloveniju, delegacija iz općine Trebnje uputila je e mail koji Vam u cjelosti prenosimo:

“Poštovani Ilijašani, poštovani gospodine Benis Fazlić!

Mi smo se sretno (i sretni) vratili kuči. Prije svega, zahvaljujemo vam na izuzetnom gostoprimstvu. Zaista smo se osećali kao kod kuće što je velika rijetkost ovih dana.  

Hvala vam što ste organizovali sve posjete vašeg grada, vaših inštitucija i vaših spomenika i znamenitosti. Doista smo naučili mnogo i mnogo puta bili vrlo ugodno iznenađeni.

I dalje vam želim mnogo uspjeha kod vašeg rada i razvoja, a želim vam i mnogo radosti u životu općenito.

Lijepo vas pozdravljam do sljedečeg puta,

Alojzij Kastelic

Župan Občine Trebnje”.

Share.

Comments are closed.