Socijalni dan za 15 srednjoškolaca u Općini Ilijaš

U organizaciji Asocijacije srednjoškolaca Srednjoškolskog centra “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš realizovan je Socijalni dan kao vid praktičnog iskustva za 44 srednjoškolaca ove škole. Općina Ilijaš podržala je ovaj projekat na način da će jedan radni dan u Organu uprave provesti 15 učenika i učenica.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić pozdravio je učenike i učenice, te im poželio  dobrodošlicu.

“Zadovoljstvo mi je biti vaš domaćin. Danas ćete imati priliku steći novo iskustvo i ponijeti pozitivne impresije. Općina Ilijaš uvijek će podržati ovaj i slične projekte. Naše opredjeljenje je da brinemo za mlade i podržimo njihove potrebe.”

Amila Mešetović učenica je Srednjoškolskog centra “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš i već nekoliko godina učestvoje u projektu Socijalni dan.

“Prethodnih godina učestvovala sam u ovom projektu, ove godine sam prvi put u Općini Ilijaš. Raspoređena sam u Službu za društvene djelatnosti. Službenica za mlade nas je upoznala sa svim službama i kako funkcioniše rad u organu uprave. Niti jedan posao nije lagan, svaki je težak na svoj način.”

Enisa Mešetović službenica za mlade Općine Ilijaš iskazala je zadovoljstvo što će 15 mladih provesti radni dan u organu Uprave.

“Na naše veliko zadovoljstvo i ove godine imamo priliku realizovati Socijalni dan u Općini Ilijaš. Važno je naglastiti da će učenici za svoj društevno korisni rad zaraditi i dnevnicu u iznosu od 20,00 KM po učeniku, a koja će ići u fond za realizaciju zajedničkog projekta svih učenika. Naše današnje kolege i kolegice pokazale su visok nivo odgovornosti, ali i spremnosti za rad i zaista se nadam da su mnogo toga naučili, ali i uvidjeli da su mladi iobrazovanje jedni od prioriteta Općine Ilijaš.”

Prethodni članakCaffe bar Aurora Ilijaš: Faruk i Enes poslužili 140 kafa do 12 sati
Naredni članakNajtopliji oktobar od početka mjerenja, natprosječne temperature i u novembru