BIHMAGAZINVIJESTI

Sportske Igre mladih sutra u Brezi

U Brezi će se 30. maja sa početkom u 9h u održati osme BH Telecom Sportske igre mladih. Takmičenja se igraju na platou ispred kompanije Perutnina Ptuj.

Sportske igre mladih su najveća amaterska sportska manifestacija u regiji koja pruža djeci i mladima da se, potpuno besplatno, takmiče u 10 sportskih disciplina. U prethodnih sedam godina Igre su ispratile 220.231 mališana iz cijele Bosne i Hercegovine, neke nove generacije bilo da su iz Sarajeva, Mostara, Bijeljine, Livna, Doboja, Tuzle, Bihaća, Zenice, Prijedora, Ilijaša, Širokog Brijega, Srebrenice…Zajedno smo slavili pobjede, ali i tugovali u porazima, slavili rođendane, bili svjedoci prvih simpatija, spajali djecu BiH i na taj način opravdali epitet najljepše sportske priče. Sportske igre mladih se pored Bosne i Hercegovine održavaju, već 22 godine u Hrvatskoj, te pet  godina u Srbiji.

U 2017. godini Igre su u BiH (Federacija BiH, Republika Srpska i Brčko Distrikt) okupile 42.202 učesnika iz više od  110 gradova i općina. Igre su održane u 34 bh. grada, a završene su petodnevnim finalnim takmičenjem u Sarajevu na kojem je nastupilo 1.897 učesnika.

Pobjednici ovogodišnjih regionalnih takmičenja će potpuno besplatno učestvovati na petodnevnom finalnom takmičenju Igara u Sarajevu. Svi pobjednici Velikog finala u Sarajevu, naši državni predstavnici će na Međunarodnim danima Igara u Splitu braniti boje naše države.

Radio Ilijaš i ove je godine jedan od medijskih sponzora Manifestacije.

 

 

Povezane objave

Back to top button