Srce za djecu oboljelu od raka – ‘Zlatni krug’ kao simbol trke za život

Udruženje ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ i JU ‘Centar za kulturu, sport i informisanje’ Visoko upriličili su trku/šetnju ‘Zlatni krug’, kao jednu od aktivnosti u mjesecu podizanja svijesti o raku kod djece.

– Trka/šetnja održana je u okviru Zlatnog septembra – Međunarodnog mjeseca podizanja svijesti o dječjem raku, a za cilj je imala, prije svega, podizanje svijesti o raku kod djece, ali i prikupljanje sredstava za djecu oboljelu od raka kroz prodaju majica za učešće u trci – navode iz Udruženja.

Trka/šetnja je humanitarnog karaktera, a taj događaj podržali su brojni sportisti i druge javnosti poznate ličnosti, privredni i javni subjekti. Centralna lokacija održavanja manifestacije bila je ispred Kulturnog centra Altindag-Visoko.

– Ovo nije običan ‘Zlatni septembar’. Ovo je mjesec kad smo trčali trku života, kad smo kao društvena zajednica iskazali solidarnost sa djecom oboljelom od raka. Vrijeme kad smo svi imali priliku pokazati podršku. Što je najvažnije, svi zajedno poslali smo snažnu poruku našim mališanima da nisu sami. Da smo tu uz njih sve do cilja, a to je njihovo ozdravljenje. Da smo spremni stati uz njih u najvećoj trci, onoj za život – naglašavaju iz Udruženje ‘Srce za djecu koja bluju od raka’.

Trka/šetnja ‘Zlatni krug’ upriličena je uz generalno pokroviteljstvo Grada Visoko, a na incijativu Visočanina Afana Habibovića koji se bori sa tumorom na mozgu.

FENA

Prethodni članakU četvrtak 15. septembra nastavak suđenja u slučaju “Džemal Hadžić i ostali”-Čemerno
Naredni članakJAVNI POZIV za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika od 100 m2 sa dodatnom opremom putem sufinansiranja