Veliki jubilej 60. godišnjica Srednjoškolskog centra „Nedžad Ibrišimović“ obilježena je 15. aprila u online izdanju priredbom na facebook stranici Škole. Bila je ovo prilika da se, uprkos pandemijom obilježene dvije školske godine, đaci, nastavnici i direktor prisjete velikih uspjeha i projekata koje je ova ustanova ostvarila u proteklom periodu.

Čestitajući Dan škole direktor SŠC „Nedžad Ibrišimović“ Amir Džafo kazao je da pandemija jeste usporila njihov rad, ali nije zaustavila.

Ovom prilikom želim čestitati Dan škole i naš 60. rođendan. Iako smo u ozbiljnim godinama, još uvijek smo poletni, ali kada radimo sa mladima i za mlade drugačije i ne može biti. Iza nas je jedna jako teška i jako uspješna godina, pandemija nas jeste usporila, ali nije zaustavila. Iza nas su brojne nagrade i priznanja, a ispred nas mnogo novih generacija koje će jednog dana biti ponosne što su završili ovu školu.Trudit ćemo se da im njihovo srednjoškolsko obrazovanje bude, ne samo korisno, nego i zanimljivo. Još jednom sretan Dan škole, kazao je direktor Džafo.

Učenica gimnazije i volonterka općine Ilijaš za 2020. godinu Amila Spahić, članica brojnih sekcija i udruženja naglašava da je u svim svojim projektima i aktivnostima imala neizmjernu podršku profesora i direktora, te je pozvala buduće srednjoškolce da se bave volonterizmom i da svoje obrazovanje nastave u ovoj srednjoj školi.

Dan škole čestitali su i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović, te su čestitali na uspjehu i radu direktoru i uposlenicima.
Načelnik Fazlić poručio je da zajedničkim radom i partnerstvom možemo osigurati kvalitetno školovanje i kvalitetne temelje za budućnost mladih.

Bez obzira na tešku situaciju, radite, učite, nemojte se predati, stvarajte, poštujte ljude oko sebe i budite dosljedni, volite ovaj svijet jer samo tako možemo naprijed, kazao je, između ostalog, načelnik Fazlić čestitajući 60. rođendan Škole.

Predsjedavajuća Omerović zahvalila se profesorima na njihovoj važnoj ulozi u odgoju i obrazovanju mladih generacija, kazavši učenicima da budu ponosni što pohađaju baš ovu školu, te poručila da će Općinsko vijeće, kao i dosad, podržavati rad i projekte koji će unaprijediti odgojno-obrazovni proces u SŠC „Nedžad Ibrišimović“.

Bez obzira gdje vas životne staze odvedu, budite uvijek najbolji ambasadori vaše Škole i općine Ilijaš. U ime OV Ilijaš i u svoje lično ime, čestitam vam Dan škole, sa željom da 60. godišnjicu obilježite u dobrom zdravlju prije svega, puno uspjeha u svim područjima vašeg života i rada, kazala je predsjedavajuća OV Omerović.

Srednjoškolski centar Ilijaš osnovan je 1961. godine Odlukom Općine Ilijaš kao Gimnazija “Moša Pijade“, a od 1971. do 1992. godine radi kao Školski centar “Moša Pijade“. Agresijom na BiH, škola je prestala sa radom. Reintegracijom općine Ilijaš 1996. godine, škola ponovo počinje raditi pod nazivom “Mješovita srednja škola“ Ilijaš. Danas, škola nosi naziv Srednjoškolski centar “Nedžad Ibrišimović“ i svojim odličnim rezultatima iz godine u godinu gradi imidž jedne od najboljih srednjih škola.

Share.

Comments are closed.