Srednjoškolski centar „Nedžad Ibrišimović“: Poziv na Proljetni školski bazar

Učenice Srednjoškolskog centra „Nedžad Ibrišimović“  Lejla Ćosić, Selma Mujkić, Lina Suljić i Adelisa Polovina sa svojom profesoricom latinskog jezika dr. Enisom Mešanović-Selimović, najavile su u Jutarnjem programu Radio Ilijaša Proljetni školski bazar. Bazar se održava drugu godinu, prodajnog je karaktera, cijene su simbolične a cilj je pokazati umijeće i talente učenika, njihovu kreativnost i autentičnost koju će predstaviti u bazarskoj ponudi.  Kolači, nakit,napici, hena  tatoo, demonstracija učeničkih vještina i ideja dovoljan su razlog da posjeta bude na visokom nivou.

Dr. Mešanović-Selimović  kazala je da je ovo projekat  sekcija Liga trezvenosti i Crveni križ Srednjoškolskog centra “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš uz sversrdnu podršku direktora SŠC Ilijaš. Profesorica je dodala da ova sekcija broji više od 80 učenika, te da su djeca u Ilijašu divna, dobri ljudi koji  vole raditi i poštuju profesore te se zahvalila njihovim roditeljima što su im povjerili odgoj i obrazovanje takve omladine.

Učenice su kazale da su svi  učenici pokazali volju i zalaganje za organizaciju bazara, da će biti natjecateljskog karaktera a obezbjeđene su i nagrade za  najbolji štand, te su pozvale  građane da posjete Bazar u petak od 13:15-15:15 sati i uvjere se u bogatu ponudu i izaberu nešto za sebe.

Prethodni članakOO SDP BiH ILIJAŠ predložila Denisa Bećirovića za kandidata za Predsjedništvo BiH
Naredni članakOvog vikenda igraju se utakmice 19. kola II lige FBiH grupa Centar