BIH

Sretan početak nove školske godine

U osnovne škole Kantona Sarajevo za školsku 2019./2020. godinu upisano je 37.020 učenika, a u srednje škole 15.255 učenika.

U aprilskom upisnom roku, prema podacima dobivenim iz osnovnih škola, upisano je 3.886 učenika prvih razreda. Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, u suradnji s Federalnim ministarstvom obrazovanja i nauke i prema podacima iz škola nabavilo je za novu školsku godinu besplatne udžbenike za učenike drugih razreda osnovnih škola, koji su u stanju socijalne potrebe.

– Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo nabavilo je i udžbenike za učenike III i IV razreda osnovnih škola, koji su u stanju socijalne potrebe. Za učenike prvih razreda s područja općine Centar, Općina će osigurati udžbenike, ruksake i školski pribor, a ostale općine u Kantonu Sarajevo (osim Općine Ilijaš) ruksake i školski pribor – navodi se. 

Školska 2019./2020. godina u Kantonu Sarajevo počinje prvi radni dan u ponedjeljak 2. septembra.

Tako će prvi dan škole početi danas i u ilijaškim osnovnim školama u Srednjem, Podlugovima, Starom Ilijašu, Ilijašu, te u područnim školama. Također, nastava počinje i u OŠ “Đulistan” Lješevo, te u OMBŠ “Novo Sarajevo” PO Ilijaš.

Svim učenicima, roditeljima, direktorima, nastavnicima, a posebno đacima prvacima želimo sretan i uspješan početak nove školske godine. U prilogu školski kalendar za 2019./20. godinu.

Povezane objave

Back to top button